Wokbrander schoonmaken

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

In mijn fornuis zit een wokbrander die ik maar niet schoon krijg.
Van de andere gaspitten met toebehorenen heb ik geen moeite daar gebruik ik merken verwijderd voor.
Maar hoe krijg ik dat lelijke zwarte ding toch zuiver?
groeten judith
 
Ik weet dus niet van wat voor materiaal het is. het is wel best zwaar vind ik. ik zal er wel eens een foto van maken. ben benieuwd of iemand wat tips heeft.
groeten judith
 
Het klinkt als gietijzer. ik heb zelf ook altijd ruzie met die krengen! en ik heb er twee die nogal intensief gebruikt worden.
Het punt is dat bij wokken er behoorlijk wat vet rondspat en die druppels op zo'n gloeiend hete brander branden meteen in.

Wat ik doe: insprayen met een goede oven/gril reiniger. Even laten inwerken Half uur is echt niet te dol, wel na kwartier weer even sprayen anders droogt het uit.
Dan met een ouderwetse schuurlap (staal) of een goede schuurspons flink schrobben.

Geod naspoelen met warm water en dan zijn ze weer als bijna nieuwd :P
 
Voor dat soort klussen gebruik ik altijd een rvs staalwol, en dan niet die gare ijzeren dingen met zeep erin die na 1 keer al gaan roesten en waarvan je nog dagen de splinters uit je vingers loopt te zweren. Nee, die met die rvs krullen. Ik mag het natuurlijk niet zeggen, maar er zijn verschillende kwaliteiten en ik vind die van L...^H^H^H^H een Duitse lowbudgetsuper een van de beste. Moet je wel toevallig treffen, want ze zijn daar maar 1 of 2 keer per jaar te koop.
 
Ik heb zelf erg goede ervaringen met een nachtje laten weken in een redelijk sterke soda oplossing.
(gewoon soda kopen, kost bijna niets, oplossen in water)
aangekoekt vuil komt dan zo los.

let wel op dat je hier geen aluminiun (onder-)delen in kunt leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan