Wokbrander op flessengas

Miekeh

  • #1
Wij gaan in onze nieuwe keuken een wokbrander op flessengas krijgen.

Mijn vraag is nu hoe dit aan te sluiten, de gasfles komt in de kruipruimte (met gasmelder) te staan. Ik dacht met flexibele koperbuis, 15 of 12 mm?, maar hoe sluit ik dat aan op de drukregelaar op de fles? Daar zit een rubberslang aan.

Iemand ervaring hier mee?
Alvast bedankt
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Waarom flessengas?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik geloof niet dat er wokbranders op olie zijn :wink:
 

Wittenico

  • #4
Je bedoelt gewoon camping gas (ik noem het maar even zo, kan even niet op de naam komen :oops: ) neem ik aan. Zo ja dan heb je er ook andere sproeiers voor nodig
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij de leverancier van uw gasflessen zijn de materialen te koop die u nodig hebt, hij/zij kan ook advies geven om een en ander aan te sluiten, op afstand is dat lastig te beoordelen.
 

Gerrit

  • #6
@ Headhunter; Er zijn diverse wijken waar geen gas aanwezig is. Er ligt stadsverwarming en koken doet men elektrisch. Wokken gaat te traag op elektrische energie en daar moet men dus zijn toevlucht nemen tot flessengas,
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Duidelijk Gerrit.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Hoi Miekeh,

Geen gasflessen in de kruipruimte, dat is niet toegestaan, ook niet met een gas detectiemelder.

Flessengas is zwaarder dan aardgas. U dient de gasfles(sen) zo te plaatsen dat er voldoende ventilatie mogelijk is en er geen gasexplosie kan ontstaan.

Dat kan alleen maar als deze boven het niveau van de begane grond staan en er voldoende openingen zijn tegenover elkaar.

Het kan tenslotte maar een keer de lucht in vliegen.

Vr Gr
 

H@ns

  • #9
Goeiendag zeg! die mens vraag gewoon hoe hij een gasfles op een wokbrander aansluit. Waarom iedereen meteen ongevraagd zijn mening en twijfels moet weergeven is mij echt een raadsel!

1- is het Butaan of Propaan? dat scheelt namelijk ook nogal...
2- Er is sprake van een gasmelder dus kennelijk is er al wat over nagedacht...
3- Gaat dit over NL of BE? ook dat kan verschil maken

Kortom: gelieve eerst de vraag te beantwoorden alvorens allerlei conclusies te trekken

(punt 1 en 2 doen er kennelijk niet toe voor wat betreft het advies van CVolieboy en dat trek ik ook niet in twijfel. Maar waarom iemand iets wil en of er al dan geen sproeiers nodig zijn is helemaal niet aan de orde!!)
 

Pepjo

  • #10
Wat een leuke gekleurde letters ! En dat om 7.12 u op de zondagochtend !

(Even off-topic : in Frankrijk kookt bijna iedereen op het platteland op flessengas. Daar is in het fornuis een ruimte om je gasfles neer te zetten, met een deurtje ervoor. Aan de achterkant zitten wel wat ventilatiegaten, maar of daar nou zo'n tocht doorheen gaat vraag ik me af.

Wat je daar ook wel eens ziet is dat de flessen buiten het huis staan en door een vaste leiding met het kookpunt binnen verbonden zijn. Eventueel een hokje erom timmeren.)

De slang kun je met een slangklem op de vaste installatie bevestigen, net zoals de slang op de drukregelaar zit. Misschien even bij een installatiebedrijf vragen of er nog een speciaal dingetje voor is.
Wel om de paar jaar de slang vervangen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #11
@ H@ns,

Het antwoord op de vraag hoe sluit ik een gasfles aan op een brander en of dat nou een wokbrander is of een andere brander maakt niet zo veel uit.

Aan iedere losse gasfles (en daar gaat het hier over) zit een drukregelaar met aansluiting voor een oranje gasslang die met slangklemmen worden vastgezet.

De schroefdraad is voorzien van linkse draad zodat er niets anders oppast en kan worden aangsloten.

Als dan iemand een vraag stelt over het plaatsen van een gasfles in een kruipruimte en dan mag niet en dat is niet voor niets.

Dus als er dan een vraag wordt gesteld die niet kan en ook nog eens gevaarlijk is en dat heb ik met het antwoord ook gemeend.

Dan ga ik geen adviezen meer geven over het aansluiten als dat toch niet kan en mag maar waarschuwen over de gevaren.

Als er dan een vraag komt over hoe het wel mag en kan zien we wel weer.
Maar met gas en zeker met propaan en butaan want allebeide zijn zwaarder gaat veiligheid boven alles.
Of lees ja nooit geen krant dat er weer een boot is ontploft, jawel met gasdetectie en al, maar wel in het ruim geplaatst.

Vr Gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Ik denk dat het tijd wordt dat we eerst even het woord laten aan de TS, er is inmiddels al zoveel geschreven dat het alleen maar verwarring kan veroorzaken.
 

Janavg

  • #13
Aansluiten zou kunnen met eenspeciale flexibelslang. Dit is een slang met metaal omkleed (wordt ook gebruikt bij boten waar de gasflessen op de wal staan). Moet me echter aansluiten bij de mening van de ander beantwoorders.

Geen gasflessen in de kruipruimte

Bedenk hier een andere plek voor.

Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu