Wirphool vaatwasser ADG9415 doet niks meer.

Nigtev01

  • #1
Sinds gisteren doet mijn vaatwasser helemaal niks meer. Hij bleef staan in het spoel programma. Er stond nog schoon water in en de vaat was schoon.
De zekering in de stoppenkast lag er uit. Deze weer ingeschakeld maar de vaatwasser doet helemaal niks geen lampjes en ook geen pomp geluid. Spanning gemeten op het stopcontact die is aanwezig. Ik heb het klepje onder de vaatwasser gedemonteerd daar was het droog
afvoerpomp gecontroleerd geen vuil, pompje draait soepel.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn. De zekering in de groepen kast klapt er niet zomaar uit. (verder zit er niks op deze groep) Ik ruik ook nergens een brand lucht alles ziet er schoon uit. Bij de aan/uit schakelaar meet ik geen spanning.

Kan iemand mij verder helpen?

groet Hans
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Het is een gok:

    Kabelbreuk in de deur.
    Bestel 480140100687 en repareer de gebroken draad die is ontstaan doordat de kabelgoot gebroken is.
    Doe dit zo ver mogelijk in het toestel en zo hoog mogelijk zodat de breuk die je repareer niet meer op het scharnierpunt zit.
     

    Nigtev01

    • #3
    Ga ik nakijken, dankje voor de tip
     

    Nigtev01

    • #4
    Probleem is op gelost. Na de halve vaatwasser binnenste buiten te hebben gekeerd, ging ik spanning meten waar de netstroom de vaatwasser binnen komt.
    Daar stond dus geen spanning op. Bij de stekker gekeken of deze er goed in zat. Zat er dus niet goed in :( stekker in goed in het stopcontact gedrukt, meteen geprobeerd of de vaatwasser een teken van leven gaf,
    Ja hoor hij deed het weer.

    Ik denk dat de stekker een hele tijd niet goed in zat. En nu net geen contact meer maakte, en is gaan vonken daardoor de zekering er uit geklapt. Hij heeft al weer een programma goed gedraaid.

    Tip controleer altijd of de stekker er goed in zit :(
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #5
    Of je stopt de stekker erin........

    Maar houd het wel even in de gaten.
    Het neigt naar wellicht toch nog een ander probleem.
    Ik zie namelijk niet in hoe een niet goed ingestoken stekker de groep zou kunnen uitschakelen.
     

    Nigtev01

    • #6
    Het lijkt dus toch iets anders te zijn dan de stekker. Tijdens het draaien van een programma, hoor ik een poff en ligt de zekering in de meterkast er weer uit. Dit weer met een schone vaat en in het spoelprogramma. Na het inschakelen van de zekerings automaat gaat de vaatwasser weer aan, en na het dicht doen van de deur gaat hij gewoon verder in zijn programma. Ik ruik bij de knoppen boven de printplaat een brand lucht (ik weet niet zeker of het daar vandaan komt). Nu durf ik de vaatwasser niet meer te laten draaien. straks ligt de Hoofdzekering er nog uit.

    S. oldeerbout heb je nog ideeën of andere mensen. Het lijkt erop dat hij bij een bepaalde stap sluiting maakt. De aardlek schakelaar ligt er niet uit.

    Hans
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #7
    Heb je je wandcontactdoos inwendig bekeken.
    Heeft je stekker van je vaatwasser bij de pennen geen gesmolten contacten.
    Had je de draadboom bekeken?
    Netfilter kan een verdachten zijn in het toestel.
    Als je echt een brandlucht ruik zak er ook iets te zien zijn!
    Kan het niet zijn dat je de bitumen isolatie ruik van de warm zijnde machine?
     

    Nigtev01

    • #8

     

    Nigtev01

    • #9
    Stekker pennen zien er goed uit. Wandcontact doos niet open gehad kan ik amper bij, zie als ik met een zaklamp erin schijn geen bijzonderheden. Kabelboom zie ik op 1 plek bitumen zitten zie foto hierboven. Maar kan aan de kabels niks ontdekken. Netfilter hoe kan ik die controleren?

    Zie wel een verdacht kabeltje/stekkertje boven het verwarmings element (tenminste dat denk dat dat het is) Daar heb ik ook een foto van geplaatst. Je ziet ook dat het kabeltje iets van kleur is verschoten bij het stekkertje. Of is dit normaal. Ik zie ook een kink in de kabel. Kan dit iets zijn?

    S.oldeerbout of andere vaatwas specialisten hebben jullie ideeën?

    Groet Hans
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #10
    Stekkertje van het element controleren ziet er niet goed uit , kan best al bijna helemaal weggesmolten zijn.
     

    Nigtev01

    • #11
    Kan wel kloppen ik krijg de stekker niet los. Ik heb al het 1 en ander geprobeerd om deze los te krijgen. Ik nog een poging doen.
     

    Nigtev01

    • #12
    Het stekkertje van het element is van binnen gesmolten. Moet nu het element vervangen?
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #13
    Als de contacten nog goed zijn hoeft dat niet , als ze zwart zijn krijg je dit niet meer goed geleidend.
     

    Nigtev01

    • #14
    Kabelschoentjes op de kabel gezet en de pennen schoon geschuurd. De eerste vaat gedraaid zonder dat de zekering er uit is geklapt. Het ziet er naar uit dat hij het weer goed doet :)
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu