Wippende vloerbalken

Maussie19

 • #1
Wij hebben een houten vloer op een gedeelte van onze benedenverdieping de balken waar de houten vloer op ligt rusten op een aantal gemetselde muurtjes aan de zijkanten en op sommige plaatsen ook in het midden.
3 van deze balken liggen te wippen op een muurtje die in het midden staat omdat waarschijnlijk een van de muurtjes aan de muurkant iets verzakt is of iets dergelijke.
Hoe zou ik de balk aan die kant het beste kunnen ondervangen zodat die weer goed ondersteund word en niet meer wiebelt?
Met vriendelijke groet maurice
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je hebt het over een mogelijke verzakking. Is het niet verstandig dat eerst zeker te weten? Een verzakkend huis heeft andere oplossingen nodig dat met een wig de balk vastzetten.
   

  Maussie19

  • #3
  Voor zover ik t kan zien zonder de vloer zelf weg te halen heb je de buitenmuur, dan een stukje isolatie en dan een binnenmuur van gas of gipsbeton en daar tegenaan steen een klein gemetseld muurtje waar de vloer op rust.
  Voor de rest de muren en dergelijke zitten geen scheuren in kwa verzakking ofzo dus mij lijkt het echt alleen dat metselmuurtje van +- 30 a 40 cm hoog.
  Gr maus
   

  Maussie19

  • #4
  Per ongeluk een dubbele reactie eruit gegooid.
  Gr maus
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu