Willen jullie mij helpen een ander te helpen (meubel maken)?

AmateurKlusser

  • #1
Ik heb een vraag. Ik zat bij de kapper en zij hebben een probleem waarvan ik denk dat ik de oplossing weet, maar ik weet niet welke materialen nodig zijn. Ik zou de kapper graag willen aanraden die materialen te kopen en de oplossing uit te voeren.

De kapper heeft netjes afgewerkte knipplaatsen met twee spiegels (met de rug tegen elkaar) en aan beide kanten een werkblad tegen de spiegel met een stoel ervoor waar de klant op zit. Zo zitten er meerdere knipplaatsen naast elkaar met elke keer tussen twee knipplaatsen in een ronde balk tot aan het plafond. Ondanks dat dit er net uitziet, is het niet praktisch en dat zou het denk ik wel kunnen worden. Er zit namelijk een stopcontact onder elk werkblad dat tegen de spiegel aan zit, hier kan nu alleen een stekker (vo or bijvoorbeeld de föhn) in gestoken worden door te bukken en onder het werkblad te kijken (terwijl je bezig bent met de klant). Tevens wordt de föhn nu onder de werkbladen door aan elkaar overgegeven, zodat deze niet elke keer uit het ene stopcontact gehaald hoeft te worden (wat weer even lastig is) om in de andere gestopt te worden.

De oplossing is denk ik de ronde balk die tussen elke twee knipplaatsen in staat. Daar kan denk ik iets omheen worden gebonden (bijvoorbeeld elektriciteitsdraad) dat vast zit aan een scharnier met twee posities: horizontaal en verticaal. Aan het andere uiteinde van de scharnier zit een klem vast (zoals op een microfoonhouder) waar gemakkelijk een stekker aan vastgeklikt kan worden.

Wanneer de scharnier in horizontale positie zit is deze gemakkelijk grijpbaar of zichtbaar onder het werkblad (zelfs wanneer je staat). In deze positie zit deze meestal niet, omdat dit alleen gebruikt wordt om de stekker eraan vast te maken/erin te klikken (en deze van knipplaats te laten wisselen, maar daarover zometeen meer). Wanneer de stekker in de houder zit (de stekker steekt uit naar het verlengde van de houder) wordt de scharnier naar verticaal gebogen (dit moet ook vanuit staande positie mogelijk zijn), waardoor de stekker dus naar boven uit steekt.

Vervolgens moet het draad om de ronde balk heen iets omhoog geschoven worden (of op een andere manier moet iets omhoog verlengd worden), waardoor de stekker in het stopcontact wordt gestoken. Als vervolgens die kapper klaar is en de andere kapper de föhn nodig heeft kan de stekker er weer uitgetrokken worden door bijvoorbeeld het draad om de balk weer naar beneden te doen. Vervolgens kan het geheel (eventueel terug in de horizontale positie) om de ronde balk heen gedraaid worden (naar 1 van de andere 3 zitplaatsen/stopcontacten rondom de balk) waardoor daar hetzelfde gedaan kan worden (weer scharnieren van horizontaal naar verticaal en vervolgens omhoog).

Dit lijkt misschien omslachtig (en als er een betere oplossing is om netheid [door het werkblad is het elektriciteitsdraad en de rest dat ik in gedachte heb niet zichtbaar voor de klant en dus netjes afgewerkt] met gemak te combineren dan hoor ik dat graag), maar ik denk dat het ervoor zorgt dat het proces bereikbaarder wordt en tevens wordt het wisselen tussen vier zitplaatsen gemakkelijker.

Ik hoor graag welke materialen nodig zijn per balk en welke tips jullie hebben om dit probleem op te lossen. Ik zal het geheel doorgeven aan de kapper. Jullie reactie wordt heel erg gewaardeerd, dus ik hoop deze spoedig te ontvangen. Alvast heel erg bedankt!!!
:D
 

Jvsteenb

  • #2
Misschien begrijp ik het niet zo goed, maar het lijkt me dat verreweg de netste ( en professioneelste ) oplossing is: één föhn per knipplaats, en een houder/holster om 'm na gebruik in weg te zetten.

vr. gr.

Job
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu