Whirlpool Wasmachine Universe 1200

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn Whirlpool wasmachine Universe 1200 doet sinds kort nogal vreemd. De wasmachine blijft in zijn programma's hangen. bijv: hij vult het water bij, maar daar blijft hij mee doorgaan, zodat de pomp begint te draaien om het weer af te voeren. Hier blijft hij eindeloos mee doorgaan. Ook in andere delen van diverse programnma's blijft hij hangen. Af en toe verspringt de programma klok, maar blijft dan eindeloos in het rond draaien. Weet iemand wat hiermee kan zijn? en zou reperatie van dit nog lonend zijn voor een 5 jaar oude wasmachine?

Alvast heel erg bedankt.
Jacob
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Is dit het pressostaat, dat af en toe geen contact maakt, witgoedmonteur?
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Als ik het goed heb, is de pressostaat verantwoordelijk voor het schakelen tussen waterniveau's.

Vraag me af of daar het probleem dan kan zitten.

Zal de storing iets verduidelijken.
1. Als het lukt start hij een programma en vult het water zoals het hoort.

2: trommel doet een paar slagen en begint plots weer met vullen, echter naar een veel te hoog niveau. Schijnbaar wordt dan automatisch de pomp ingeschakeld om het teveel aan water weg te pompen. Echter zodra hij weer op niveau is, wordt er weer water ingepompt. Wasmachine schakeld constant....wat een oorverdovend orkest geeft. Hier stopt hij niet mee.

3. Ik heb geprobeerd om te centrifugeren. Dat start hij netjes, maar naar mijn mening is hij er te snel mee klaar. De klok springt netjes naar de stop stand, maar de wasmachine start dan inmiddelijk met het volgende wasprogramma.

4. Af en toe zie je de klok een stapje maken en begint hij plots door te draaien. m.a.w de programma klok is een tol geworden.

5. ook op andere punten van een programma blijft hij gewoon hangen.


Ik heb nog ergens de stiekeme hoop dat dit simpel is op te lossen. Misschien dat iemand een idee heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu