Whirlpool wasmachine stopt en knippert

Johan de Wit

  • #1
Ik heb een Whirlpool AWM 6125/1 wasmachine. Tijdens het afpompen stopt hij en 4 lampjes gaan knipperen, waaronder de onderste twee lampjes van het centrifuge toerental (0 en 100). Dit heeft volgens mij met het afpompen te maken. Ik heb de achterkant los gehaald. Aan de onderkant van de buitentrommel zit een rubberen mof d.m.v. een veerklem gemonteerd (afvoer). Toen ik die loshaalde, vond ik hierin een los plastic balletje en ook een losliggende rubberen ring.
Tijdens het afpompen maakte de machine ook een soort ratelend geluid, alsof dit balletje bij het afpompen heen en weer schoot in de rubberen mof. De pompmotor zelf is goed.
Wie kan mij tips geven?
 

Johan de Wit

  • #2
Waar het mij om gaat is hoe dat balletje en die rubberen ring gemonteerd dienen te worden. Deze horen bij de machine en zijn, vermoed ik, los geraakt. Het lijkt mij dat het balletje de trommel aan de onderkant afsluit (het drijft op water) richting de pomp, zodat het wasmiddel niet naar onderen in de pomp zakt. Maar een idee hoor ;-)
Wie weet het?
 

Aa

  • #3
Hallo Johan. dit balletje en de rubber ring mag je gewoon weg gooien. Dit is een eco klep die er voor moet zorgen dat als de machine klaar is met afpompen dat het water wat dan nog in de afvoerslang zit niet terug kan lopen. echter zorgt deze klep voor veel problemen.

Bij een te hoge dosering van het wasmiddel (wat heel veel voor komt) krijg je schuimvormig onder in de machine. aangezien schuim niet of moeilijk afgepompt word maar deze bal er wel op blijft drijven wordt er dus niets afgepompt. ook blijft deze bal wel eens gewoon plakken.

het eerste wat wij doen als wij bij een Whirlpool/Bauknecht machine komen met afvoerproblemen is deze bal verwijderen. 9 van de 10 keer is het probleem hier mee opgelost.

ps let even op je zeepgebruik. wat er als min. op de verpakking aangegeven staat moet je als max aanhouden. dan zit je goed.

succes. en als je probleem nog niet opgelost is hoor ik het wel.
 

Johan de Wit

  • #4
Bedankt,

daar kan ik wat mee.
Ik ga het dit weekend proberen. Ik laat het weten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu