Whirlpool vaatwasser schakelt niet meer tussen programma's

ari_86

 • #1
Goedendag,

Wij hebben een Whirlpool DWHB00 vaatwasser. Sinds kort kunnen wij niet meer schakelen tussen de verschillende programma's. De machine staat nu in het programma 'bacteriedodend', dit is het icoontje met het vergrootglas en de V.

- Het lampje brandt nog wel
- Het knopje kan nog wel worden ingedrukt
- De machine heb ik geprobeerd te resetten: stekker uit het stopcontact en er weer in. Twee rechter knopjes ingedrukt houden en de aan-knop inschakelen. Er zouden dan vier piepjes moeten volgen, maar dit ontbreekt. Hierna de machine dichtgedaan en deze gaat dan even brommen, alsof een programma begint. Ik las dat dit ook een manier is om deze vaatwasser te resetten.

Heeft iemand nog een idee?

Het programma werkt wel gewoon...

Hartelijk dank!

Groeten,
Arie
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Kan natuurlijk dat het P knopje defect is.

   

  ari_86

  • #3
  S.oldeerbout schreef:
  Kan natuurlijk dat het P knopje defect is.

  Dank voor je antwoord.
  Heb je een idee hoe ik dit kan controleren?
  En indien dit knopje defect is, is er dan een mogelijkheid om dit te vervangen?
   

  Sleutelmeneer

  • #4
  Zit gewoon een mini drukshakelaar op de print bij deze die kun je natuurlijk nameten. Maar dan moet je wel de print eruit halen. Kan ook zijn dat er iets is afgebroken waardoor het knopje niet meer bediend wordt. Let wel dat zodra hij in een programma staat kun je het programma niet meer veranderen. Je moet dus zeker weten dat hij wel het programma afmaakt en weer op zijn 0 stand staat natuurlijk. De start toets brand niet als een programma goed is afgesloten en hij op nul stand staat. Dan kun je normaal met Ptoets dus wisselen. Dezs mini drukschakelaartjes gaan echter niet vaak stuk, het onderliggende mechaniek om de schakelaar te bedienen wel vaker.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu