Whirlpool inbouw ladenkoelkast

Mart22

 • #1
Aan de achterbinnenkant van de onderste lade van mijn inbouwkoelkast vormt zicht al enige tijd ijs. O.a. de spullen die ik in deze lade leg vriezen zowaar. Het is een Whirlpool en ooit gekocht bij Ikea. In de koelkast zie ik een sticker waarop het volgende staat:
SERVICE , daarnaast 8539 397 96000, onder deze nummers een streepjescode, onder deze streepjescode 50 0806 004387 en onder deze laatste nummers weer een streepjescode.
Wie weet wat hoe de ijsvorming onder op te lossen is/wat er aan de hand is?

Het probleem is dat het om een koelkast van een afwijkende breedtemaat gaat (79.5 cm) met 2 losse onafhankelijk van elkaar te openen en te sluiten laden. Dergelijke koelkasten schijnen nu achteraf niet gangbaar te zijn. Het is dus nagenoeg een onmogelijke taak deze te vervangen.

Alvast bedankt voor de wijze oplossingen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #2
  Is het lekgootje niet verstopt achter de lades ?

  Anders wellicht thermostaat defect achter de bediening. In de andere lade zal het ook wel te koud zijn ? Eigenlijk moet een koelkast rond dd 5 a 6 graden zijn.

  Wel een gekke koelkast, nog nooit van gehoord. Het zijn ook enkel die 2 lades ?
   

  Mart22

  • #3
  Dank voor de reactie.
  Het lekgootje heb ik al vaker gepoogd schoon te maken. Of het helemaal schoon is, kan ik niet zien. (Zit immers helemaal achter onder waar ik erg moeilijk bij kan).

  Het is inderdaad in de andere lade ook te koud.

  Ja, een gekke koelkast:). Op de site www,xaro,nl/ladenkoelkasten/ staan vergelijkbare koelkasten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu