Werkblad tafel tuinkas

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb vorig jaar zelf een tafel gemaakt van houten planken voor in mijn tuinkas. Waar ik niet aan gedacht heb, is dat er rommel tussen de planken (afgeronde hoeken) blijft liggen en gedurende het jaar willen de planken ook wat werken, waardoor er op andere momenten weer kieren ontstaan tussen de planken en het onder de tafel weer vies wordt.

Nu dacht ik er aan om een zinken blad te (laten) maken die op de tafel past en langs de opstaande rand loopt. Zou zink hier geschikt voor zijn? Of is het beter om aluminium te gebruiken?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat kan allebei, maar is het niet makkelijker en goedkoper om gewoon een plaat hardhouten multiplex erop te leggen? Daarbij wel weer opletten dat de bevestiging ervan de werking van de planken niet beperkt.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #3
Ik heb er een plaat osb opleggen met de redenatie ik zie wel hoelang het goed gaat.
Mijn ervaring is dat het wel een jaar of 5 mee gaat.
Bij mij wordt het alleen nat in het voorjaar, je kan het eventueel volsoppen met gekookte lijnolie
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Maar vergeet niet dat zink heel warm kan worden in een kas.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dank voor alle reacties. Ik heb besloten om een grijze HPL plaat op het werkblad te leggen. Tevens maak ik langs de opstaande rand rondom het werkblad een strookje HPL. De naden kit ik af en dan is alles waterdicht.Het geheel ligt los op de tafel (aan 3 kanten omsloten door de opstaande rand van de tafel) waardoor het hout eronder nog goed kan werken.

Zink had (heeft) mijn voorkeur, maar de tafel is net niet recht / haaks en een zinken werkblad zou daardoor ter plekke gemaakt moeten worden voor een goede en mooie pasvorm en dat is prijstechnisch niet meer aantrekkelijk. Qua prijs ben ik nu voor 100 euro klaar (op maat gezaagd).
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Inmiddels heb ik een licht grijze plaat HPL op de tafel gelijmd met aan 3 kanten een opstaande rand. De naden afgekit met grijze kit. Ik ben tevreden!
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu