Welke voorstrijk voor net gestucte muur en plafond?

LeroyKlus

  • #1
Beste,

Vorige week is bij ons de stucadoor geweest. Hij heeft bij ons op zolder één muur met de buren (steen) en verder de overige wanden plus plafond gestuct. De overige muren en het plafond hebben als ondergrond gipsplaten. Het ziet er mooi strak uit en we zijn er dan ook erg blij mee.

Nu willen wij alle wanden gaan behangen en het plafond verven. Een voorstrijk lijkt mij dan ook handig voor de zuiging. Waar moet ik op letten bij het kopen van de voorstrijk? Ik wil graag dat het geschikt is voor zowel een stenen ondergrond als een gipsplaten ondergrond. Daarnaast moet de voorstrijk ook op een kale gipsplaat aan te brengen zijn.

Heeft iemand suggesties?

Tevens vertelde de stucadoor dat het handig kan zijn ook het plafond voor te strijken. Iemand hier nog tips voor?
Liefst uiteraard 1 pot voorstrijk.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Leroy

 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Alles wat gestukadoord is word een zuigende ondergrond wanneer het droog is. Haftgrund of Si*m@ fix zijn voorbeelden van een geschikte voorstrijk. Kun je overal op gebruiken.
 

LeroyKlus

  • #3
Bedankt, dat merk Haftgrund is nieuw voor mij. Maar bij de juiste verhouding kan ik dit gewoon smeren op de gisplaten en het stucwerk dus...

Welk ander middel duid je aan met: Si*m@ fix

Alvast bedankt.

Leroy
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Haftgrund is de productbenaming van het merk Br*nder net als Sigm* fix universal van Sigm*. Sterretje vervangen voor een a. Inderdaad kun je dit in juiste mengverhoudinging gebruiken voor alle doeleinden die jij van plan bent.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu