Welke verfrol voor plafond

Koike

  • #1
Ik heb een houten plafond , die vernist was . ik heb alles met de hand afgeschuurd . dan heb ik de eerste laag gelegd , de groeven met de borstel en de rest met de rol . geen probleem . vandaag de tweede laag gelegd net op dezelfde manier . alles is mooi gedekt , alleen als ik van ver kijk in het ligt zie ik waar ik telkens gestopt ben . ik heb nogthans alles goed uitgerold . nogmaals geprobeerd maar weer het zelfde resultaat . ik denk dus dat het aan de verfrol moet liggen , ik heb dit gerold met zo een klein wit mouse rolletje . welke rol zou ik moeten gebruiken voor een mooi resultaat zonder de stop en startplaatsen te zien . het is verf op waterbasis
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Onder andere, maar ook de omgevingstemperatuur ( voor een plafond zeker niet hoger dan 18 0c ) , het gereedschap) en vooral de snelheid.
Is het een schrootjes plafond?
Het lijkt erop dat u te lang wacht met het volgende stuk. Hierdoor gaat u over aangedroogde delen heen die deze aanzetten veroorzaken.
 

Koike

  • #3
Het is inderdaad een schrootjesplafond . ik probeer er een stuk of zes ineens te doen in de lengterichting . heb het nu geprobeerd met een harige antispatrol en het oogt toch al iets beter
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Met watergedragen verf kunt u dan een aanzetvrij resultaat wel vergeten. Schroot voor schroot in de totale lengte afmaken met een viltrol die ongeveer net zo breed is als 1 schroot. Zelfs dan nog moet u opletten dat de zijkanten van de viltrol geen rillen ( dikke randen ) veroorzaken.
 

Koike

  • #5
Ok kees , ik ga dat onthouden
in ieder geval bedankt voor uw antwoorden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu