Welke korrel schuurpapier?

Ellen81

  • #1
De (paneel)deuren en deurlijsten zagen er vreselijk uit, en de bovenste verflaag kon ik er zo af peelen en de lagen daaronder hadden beschadigingen van verschillende "dieptes" (sorry voor de non-vaktaal), dus er zat niks anders op dan de boel af te branden...daar ben ik nu mee bezig, maar er blijven wel plekken van de onderste laag verf opzitten, dit wil er met geen mogelijkheid af. Op sommige vlakken is het een mix van kaal hout en van die plekken (het lijken wel landkaarten).
Nu mijn vragen:
1. welke korrel kan ik het beste gebuiken om dit zo glad mogelijk te schuren? Ik dacht zelf aan 40/60 om de restanten glad te schuren...maar beschadig ik hier niet de stukken kaal hout mee?
2. wanneer moet ik plamuren? Voor of na het schuren? Ik dacht zelf: Ontvetten, plamuren, schuren, grondverf, schuren en aflakken, is dit de juiste volgorde?
3.op de raamkozijnen zit nu een geelwitte kleur...ik ga er witte verf met een grijze ondertoon overheen doen...moet ik hier eerst een grondverf onder doen of kan dit er meteen overheen? Ik en bang dat zonder grondverf de gelige kleur erdoorheen gaat komen (en ik haat geelwit/roomwit/gebroken wit, etc. hahaha).

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Groeten, Ellen
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Beginnen met p40 of p60 en dan fijner schuren met p120. Grondlaag aanbrengen, bijplamuren en schuren, dan terug grondlaag. Dan verder afwerken met enkele lagen lak geschuurd tussen de lagen.

Die raamkozijnen kunnen direct overschilderd worden na ontvetten en aanschuren natuurlijk :-)
Twee lagen zullen het in principe voldoende dekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu