Welke houtsoort kan ik het beste gebruiken?

Nick_40

  • #1
In mijn badkamer heb ik 2 kastplanken nodig. Ik wilde deze in hetzelfde hout doen als mijn badkamermeubel: donker eiken. Dit blijkt echter wel erg duur.

Welke houtsoort is minder duur maar heeft (evt. na bv beitsen) wel enigszins een vergelijkbaar uiterlijk? (moet dus ook geschikt zijn voor in de badkamer)

Verplaatst naar andere rubriek - mod
 

Nick_40

  • #3
Dank voor je reactie. Ik kan het helaas nergens binnen mijn budget-mogelijkheden vinden. Ik heb nodig qua maat: 68x71 cm. Gamma gaat maar tot 59 cm. Hier vind ik wel een redelijk betaalbare: commerciele link verwijderd - mod. Maar daar komt nog 14 euro bij omdat het een bestelling onder de 155 euro is, plus nog eens 55 euro bezorgkosten. Dan is het echt niet te doen voor mij. Ideeen voor alternatieven?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kan op zoek naar een tweedehands eiken meubelstuk (bv. kast of tafel), waar je de plank uit haalt. De breedte kan je zelf maken door panelen met deuvels aan elkaar te lijmen.

Alternatief is gewoon vurenhout gebruiken. Maar dat heeft echt een ander uiterlijk (ook na donkerder beitsen).

De kastplanken komen niet in het douchegedeelte? Zorg sowieso voor een goede ventilatie. Met hout in de badkamer is dat extra belangrijk.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #5
Zoek eens een fijnhouthandel op, er zijn verschillende in Nederland.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu