Wel warm water geen verwarming - Remeha Avanta 35c

weijling

 • #1
Op 23/12/2020 hebben wij een Remeha Avanta 35c gekocht
Tot nu toe perfect , maar nu geeft hij regelmatig alleen warm water en geen verwarming , als ik de warmwaterkraan aanzet slaat hij na een tijdje aan , ook hoor je de pomp de hele nacht .
zowel op de ketel als op de thermostaat geeft hij geen foutmelding, en de waterdruk is 2.0 en ik heb de stroom ook al een keer eraf gehaald .
er is al iemand geweest maar toen deed hij het net weer,
we denken aan de driewegklep kan dat kloppen ?
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  inderdaad 3wegklep maar dan zou de ketel tijdens tappen wel met een code 4 branden en de warmte de cv insturen of als u de warmwaterkraan opent blijft de ketel in rust of op code 3 branden
   

  Fmrama

  • #3
  Mijn vorige Remeha Avanta had hier ook last van. De driewegklep is destijds door een ‘gerenomeerd onderhouds bedrijf van een groot energiebedrijf’ over de tijd van 6 jaar tot 3 x toe vervangen. Dwz alleen de klep.
  Ik was op een gegeven moment erg ontevreden over het onderhoud. Ik heb toen een ander onderhoudsbedrijf gekozen. En mijn vermoeden was terecht. De ketel zag er belabbert uit, terwijl hij jaarlijks onderhouden zou zijn geweest. Na een grondige schoonmaak beurt en het vervangen van het totale mechanisme van driewegklep is er tijdens de rest van de levensduur geen storing meer geweest aan de driewegklep.
  Maw als je de klep laat vervangen zou ik ook de motor (actuator) laten vervangen. Een goed onderhoudsbedrijf zal dit waarschijnlijk
  altijd doen. (De mening van een leek!)
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu