Wel of niet met de hogedrukspuit?

Cbrugge

 • #1
Goedemorgen. Ik ben nieuw hier! Mijn naam is Christiaan en ik woon in Amstelveen. Ik heb een huis gekocht waar eea moet gebeuren; vandaar mijn aanmelding :)

Nu de vraag: ik heb een terras waarvan de tegels vies zijn. Nou heb ik een hogedruk spuit maar las ik dat dat niet altijd verstandig is; bij natuurtegels wel, anders niet altijd.

hieronder de foto’s van mijn tegels. Is er iemand met verstand van tegels die mij advies kan geven?

alvst bedankt!


CE8FA814-9553-444F-8D5F-220A4C0FC8C5.jpeg

6410B991-556D-4203-B70A-93E4159BCB1F.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Ja: voor nu zal het er zeker van opknappen.

  en nee: Bij regelmatig "stralen" van betontegels zal het oppervlak opgeruwd worden. Hierdoor zal er meer stof en fijn zand op de tegel blijven liggen, wat weer bodem wordt voor algen.

  Maar van 1x schoonspuiten zul je de tegels niet vernielen. Gebruik wel een terrasreiniger als sproeikop, deze is ervoor gemaakt om met niet teveel druk toch het oppervlak te reinigen.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Het zijn natuursteen tegels, dus kun je die gerust afspuiten.
   

  Jackd

  • #4
  Kan je aan de vorige bewoners vragen hoe die het deden?
  Kan je meteen vragen wat voor tegels het zijn.

  Hebben de vorige het jaren met een hogedrukreiniger gedaan, dan maakt het niet meer uit. Anders zeker geen hogedrukreiniger gebruiken, wat voor soort steen het ook is.
  Een luiwagen en eventueel een goed reinigingsmiddel, ideaal als het een paar dagen vochtig weer is geweest. Als je het een paar keer per jaar doet en het niet te vies laat worden is dat zelfs sneller dan een hogedrukreiniger.

  ps.
  Uit de 1e google hit, van een bekend merk:
  " Gebruik in geen geval een hogedrukreiniger op je natuursteen. Een hogedrukreiniger veroorzaakt namelijk corrosie en leidt tot onherstelbare schade. Een hogedrukreiniger verwijderd vuil en vlekken door als het ware je natuursteen tegels schoon te stralen: je spuit letterlijk een laagje van je natuursteen tegels af. De daardoor ontstane schade is onherstelbaar en nog vervelender: de tegels zijn ruwer geworden waardoor ze sneller last zullen hebben van groene aanslag en vet en vuil als het ware opnemen. "
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu