Waterzijdig inregelen van hybride warmtepomp

CeesL

  • #1
Sinds maart dit jaar beschikken wij over een daikin/intergas hybride 8kw warmtepomp (alleen verwarmen en alleen radiatoren). Ik ben gestart met het waterzijdig inregelen van de radiatoren. Omdat op alle radiatoren de heimeier eclips radiatorkranen zitten is dit relatief eenvoudig. Hierbij maak ik gebruik van de beschikbare app en worden naast het type en afmetingen van de radiatoren de TA,TR en Truimte ingevuld.


Omdat ik heb begrepen dat een warmtepomp een hoge flow bij een lage aanvoertemperatuur moet hebben, staan ze nu ingesteld op TA 50, TR45 en ruimte 21. Met deze delta T van 5 graden werd de woning dit voorjaar na de installatie goed warm.
In tegenstelling tot de WP heeft de CV een delta T van 15 graden nodig en een lage flow.

Wat ik mij afvraag hoe gaat het straks als het echt koud wordt en de warmtepomp gaat over naar hybride werking of alleen CV. Kunnen er zich dan storingen voordoen op de CV omdat het waterzijdige deel met een lage delta t werkt en zijn er wellicht aanpassingen die ik moet doen op de CV. Het vermogen van de CV staat nu op 50% (=16KW) en de toevoertemperatuur staat op 50 graden ingesteld.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hoe zit eea hydraulisch in elkaar?
De ketel zal gewoon terugmoduleren en daarmee de dT die voor hem werkt hanteren.

Ik neem aan dat er een installateur is geweest die het heeft berekend en ingeregeld.
 

CeesL

  • #3
Bedankt voor uw reactie.
Het betreft een vrijstaande woning met op de benedenverdieping 8 radiatoren van het type t22/t33. Alle radiatoren zijn voorzien van eclips 15/300 kranen. Alle radiatoren staan open. Op de bovenverdieping 4 radiatoren (t22 en eveneens voorzien van eclips kranen) waarvan de radiator op de badkamer altijd open staat. De overige 3 radiatoren staan dicht.
De warmtepomp is voorzien van een buffervat van 25 liter. Tevens is een bypass geplaatst.
Ik ga ervan uit dat deze informatie toereikend is om mij van advies te voorzien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu