Watertoevoer Miele wasmachine W934 novotronic

Tintin200

  • #1
Bij het starten van een wasbeurt bij mijn Miele W934 Novotronic (1999)start de machine met watertoevoer, echter hoor je geen water stromen. Pas na circa een minuut loopt het water. Bij echter andere wasjes begint het rode knipperlicht en stopt de machine halverwege de wascycli volledig.

Ik heb de aansluiting op de kraan, bij de waterstop, gecontroleerd. Hier zat geen kalk of stof. Het lijkt alsof de 'verstopping' verder in de machine ligt. Wat kan het probleem zijn en hoe dit op te lossen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Grote kans dat het inlaatventiel verkalkt is.
 

Tintin200

  • #3
Bij de start van een wasprogramma hoor je dat de machine water probeert te laten stromen in de machine. Echter, er komt geen water, alleen een piepend geluid geen stromend water. Als ik niets doe gaan de rode watertoevoer lampjes branden en de wasmachine stopt uiteindelijk volledig.

Als tijdelijke oplossing heb ik (bij de 30ºC miniwas) handmatig water toegevoerd met grote gieter. Het piepend geluid stopt als er voldoende water is toegevoegd en de wascycli begint normaal (met slechts 1 keer watertoevoer).
Ik had een grote gieter water klaar staan maar bij het vullen van water in het wasverzachter-bakje stroomt het water normaal!

Mogelijk is niet het water(inlaat)ventiel verkalkt maar verderop in de wasmachine. Heeft iemand goede raad wat er mis kan zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu