Waterpomp slijtage

Frank van Riet

  • #1
Hallo,
Wij hebben een AEG wasautomaat waar ik nu voor de derde keer een nieuwe afvoerpomp in moet zetten (gaat niet langer mee dan een jaar).
Mijn zoon is lasser/metaalbewerker en bijde zoons spelen rugbie. zou het kunnen zijn dat de combinatie van zand en metaalslijpsel een te grote slijtageslag is voor dat kleine magneetpompje.
Of is dit normaal bij AEG?
Groeten Frank
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Is niet normaal bij aeg denk dus inderdaad factor zand en metaal
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Het metaal kleeft aan de magneet van de pompmotor waardoor deze extra gaat slijten.
Wat je kan proberen:

Koop een supermagneet(neodynum) en zorg dat deze vast komt te liggen in de pluizenzeef.Die magneten zijn in vele vormen verkrijgbaar en ook met montage gaten.

Zo zal het metaal in de pluizenzeef blijven en niet tegen de rotor plakken.
 

Frank van Riet

  • #4
Hallo Headhunter,
Bedankt voor je inbreng op mijn vraag.
Ik ga weer een nieuwe pomp bestellen maar heb in de tussentijd alvast een magneet in het pluisenfilter geplaatst. Nu kunnen we in iedergeval zien of er veel metaalslijpsel langs het filter komt.
De uitslag hiervan zal ik met een paar weken hier bijschrijven.
Groeten Frank.
 

Frank van Riet

  • #5
Hallo Headhunter.
Ik heb opnieuw een nieuwe pomp geïnstalleerd, deze kreeg ik van de leverancier omdat die andere er pas zeven maanden inzat.
Ik heb na aanleiding van uw mail van 03-12-12' gelijk een magneet in het filter geplaats. het resultaat mag er wezen, na een kleine maand in het filter gezeten te hebben zat er al een hele bos (kleine theelepel vol) ijzer slijpsel/vijlsel om het magneetje. Nu maar afwachten wat deze pomp doet, ik ben er wel van overtuigd dat het beduidend langer zal zijn als de eerder geplaatste pompen.
Bedankt voor uw reacties en adviezen.
Groeten Frank
 

Kacheltje

  • #6
Er zijn type pompjes die het heel vaak begeven is mij uit de praktijk bekend. Ik kom ze tegen bij stoombevochtigers. Deze verpompen schoon water. De omloopfrequentie van een jaar komt aardig in de buurt.

zou mooi zijn als het werkt in jou geval, houdt ons op de hoogte. :P

Waren de oude pompen ook zwaar vervuild met metaaldelen zoals nu het magneetje?
 

Frank van Riet

  • #7
Hallo Kacheltje,
ik heb de oude pomjes nooit los gehad, ik had eerder het vermoede dat ze versleten waren door zand en metaalstof/slijpsel. Het laatste pompje ging maar zeven maanden mee en is nu retour naar de fabriek om te kijken wat hij mankeerd. Ik heb wel kosteloos een nieuwe gekregen van Europarts.
Groeten Frank.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu