Water op bodemplaat Siemens vaatwasser

Joegbert

 • #1
Mijn vaatwasser siemens SX66M054EU/28 geeft regelmatig de foutcode E15, water op de onderplaat. Door het water te verwijderen kan ik telkens weer 1 was draaien. Ik heb zojuist ontdekt dat het water uit een pijpje komt van de filter/pompmodule. Het lijkt er wel voor gemaakt om overtollig water af te voeren naar de onderplaat zodat deze in storing valt. Maar wat veroorzaakt dat het water uit dit pijpje wordt gespoten, zie foto oranje omcirkeld. Als ik de oorzaak weet kan ik er wat aan doen, het is me nu een raadsel.
Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.

IMG-20220626-WA0020.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Joegbert

  • #2
  Hierbij nog een foto ingezoomd..

  IMG-20220626-WA0023.jpg
   

  Sleutelmeneer

  • #3
  Je moet een reparatieset voor je zeefhuis plaatsen.

  Google E15 siemens en je vindt veel instructies. Tevens zitten alle instructies hoe deze geplaatst moet worden bij het onderdeel .

  Screenshot_20220627-000044_Chrome.jpg


  Succes
   

  Joegbert

  • #4
  Bedankt voor de tip. Meteen geprobeerd, maar wat een drama om dat aan te brengen. Is ook mislukt. Machine begon eigenlijk direct te lekken na aanbrengen. 2 x siliconenrubber verplaatst. Water bleef iedere keer meteen lekken. Siliconen weer verwijderd. Toen lekte deze niet, net zoals voor het aanbrengen van de siliconen, tot exact 10 minuten (je kan de klok erop gelijk zetten) voordat het programma klaar is (halve beurt, stand eco). Dan begint deze goed water te spuiten uit het pijpje. Waarom dan pas? Vreemde situatie. Het lekt dus niet altijd. Ik denk dat het aankopen van eenn 2e handse een goede keuze is. Wat denken jullie?
   

  Sleutelmeneer

  • #5
  Spuiten zeg je ? Of gewoon druppen ? In principe plaats ik deze setjes wekelijks en als hij goed ligt is de lekkage altijd opgelost. Maar nog nooit gezien dat hij daar water "Spuit". Normaal verzameld zich gewoon water in de rand langzaam tot hij overloopt en via dat pijpje loopt het dan eruit. Maar zit echt geen druk achter o.i.d
   

  Joegbert

  • #6
  Ca. 10 minuten voor het einde van het programma van 1 uur en 27 minuten begint deze eerst een paar seconden met druppelen om al gauw daarna met een redelijk harde straal de lekkage voort te zetten tot de vlotter binnen 1 minuut een storing meld.
   

  Joegbert

  • #7
  Nu een paar keer gecontroleerd en telkens hetzelfde euvel op hetzelfde moment.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu