Water onderin vaatwasser

Bussie

 • #1
Ik heb een Whirlpool ADG8347 IX. Al een paar keer water aangetroffen onderin de vaatwasser. Na het droogmaken werkt de vaatwasser gewoon weer, echter probleem kwam steeds vaker voor.
Nu heb ik de vaatwasser later werken met de voorkant open en nu blijkt dat het water via de linker en rechter slangetjes op de bodemplaat terecht komt. Weet iemand waarvan dit water is, en welk onderdeel (afdichting) er eventueel kapot is?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Als eerste de waterindicator bekijken en reinigen , zit onder de zeef aan de rechterkant , zwart roostertje wat niet vervuild mag zijn.
  Ten tweede sproeiarmen bekijken of deze niet verstopt zitten of gescheurd.
   

  Bussie

  • #3
  Alvast bedankt voor uw antwoord. Sproeiarmen had ik al gecontrolleerd, samen met filter, etc... Kan het zijn dat de waterindicator niet meer goed werkt, dat het water niveau te hoog komt. Het water komt namelijk boven de onderste rubberen afdichting van de deur, waardoor dit via de 2 slangetjes onderin de vaatwasser eindigt.
  Leeg pompen gaat goed, het opvullen ook, maar volgens mij wordt de vaatwasser teveel gevuld. Als uiteindelijk de vaatwasser wil gaan sproeien, wordt dit ook nog eens afgewisseld met het nog extra vullen van de vaatwasser.
  Enig idee?
   

  Bussie

  • #4
  Oja, waterindicator is schoon! Afvoer heeft ook geen belemmering.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu