Water in vaatwasser

Rob1959

 • #1
Na een stroomstoring hebben we de vaatwasser een tijdje (aantal dagen ) niet gebruikt. We weten niet zeker of het programma helemaal was afgewerkt .Er stond een laag water in. Na het draaien van een programma was het water zo goed als weg. Na enkele dagen vaatwasser niet gebruikt te hebben vormde zich weer een laag water in de vaatwasser. Gootsteen loopt gewoon door. Zo lijkt het. Kan het water nog ergens anders vandaan komen ?Door bijvoorbeeld verstopping ergens anders ? We hebben enige tijd geleden verstopping gehad in toilet, maar die loopt inmiddels ook gewoon door.

Hopelijk heeft iemand een idee.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het kan ook zijn dat het inlaatventiel (meestal de dikke bult / aquastop aan het einde van de waterinvoerslang) niet meer helemaal goed afsluit, waardoor er langzaam water in het apparaat loopt.

  Dat is te controleren door de kraan waarop de vaatwasser aangesloten zit, dicht te draaien en te kijken of er nu geen water meer in loopt.

  Het zou handig zijn als je foto's plaatst van de aansluiting in het aanrechtkastje en het merk + gegevens van het typenplaatje van de vaatwasser vermeldt.
   

  Rob1959

  • #3
  Dank voor de reactie .Ik zal straks even wat foto's maken en in ieder geval genoemde actie met kraan uit te voeren.
   

  Rob1959

  • #4
  2EB0A1D8-936C-475C-9D28-D19D6CD88D00.jpeg
   

  Rob1959

  • #5
  Pelgrim GVW465RVS
   

  Rob1959

  • #6
  Zojuist een test uitgevoerd. Kraan op afbeelding dichtgedraaid en keukenkraan laten stromen.
  Water in vaatwasser stijgt. Wat zou nu de oplossing kunnen zijn?
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Je zou in elk geval kunnen controleren of de sifon niet verstopt is.
  Is bij deze sifon erg makkelijk: je draait de ringen A en B los en haalt het onderste stuk er tussenuit (wel even een emmer onder zetten).

  afvoerslang-verleggen.jpg


  En de afvoerslang van de vaatwasser loopt verkeerd: hij moet eerst hoger en daarna zakken, dan is de kans op water dat terugloopt naar de vaatwasser beduidend minder. Hij zou ongeveer moeten lopen zoals de rode dikke lijn op de bewerkte foto.
  Gewoon ergens bovenin onder het blad vastmaken met een kabelbinder o.i.d.

  Als dat niet helpt, zit er waarschijnlijk toch een verstopping in de afvoer, ook al loopt het water in de bak wel goed weg.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Ik vond bij de fabrikant de installatiehandleiding van dit model (klik).

  Daarin staat op pag. 3:
  De uitloopopening van de afvoerslang moet zich op een hoogte tussen de min. 400 en max. 1000 mm bevinden en mag niet onder de waterspiegel in de afvoer komen om terugstromen (hevelen) van water te voorkomen.

  Onder de waterspiegel in de sifon zit het net niet, maar het komt er wel heel dichtbij. Bij een geringe verstoring van de doorstroming zit je er zo boven.
   

  Rob1959

  • #9
  Dank voor de heldere reactie.Ik ga hiermee aan de slag en zal een reactie plaatsen over het verdere verloop.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  En? Ik ben even benieuwd of je de oorzaak hebt kunnen vinden.
   

  Rob1959

  • #11
  Ik vermoed toch een verstopping,alleen verder op in afvoer.Ik ga nog verder kijken.Zodra de vaatwasser gedraaid heeft staat er geen water.Dus alleen bij gebruik keukenkraan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu