Wat voor zand

TimS95

 • #1
Graag zou ik mijn terras opnieuw aanleggen met 60x60x4 betontegels.
Nu ligt er onder de betontegels 2 zandsoorten van elk +- 10cm. Weet iemand wat voor zandsoorten dit zijn en of deze geschikt zijn om mijn nieuw terras op te plaatsen indien ik deze opnieuw uitvlak en aan tril. Het huis is van 1965 dus ik vermoed dat het uit deze tijd is. Het onderste zandsoort voelt alles behalve hard aan en is erg kruimelig als gewoon zand hierdoor denk ik dat er geen cement in verwerkt zit, maar ik ben geen expert.

Mijn tweede vraag is indien ik extra zand wil toevoegen om een steviger zandbed te bekomen dien ik de huidige zandsoorten even te verplaatsen(Ophogen is geen optie i.v.m. hoogte). Hierdoor worden deze twee zandsoorten vermengd. Zou dit een probleem zijn om deze dan alsnog te gebruiken of is dit prutsen?

Alvast bedankt!
zand.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kieljo

  • #2
  Voor het uitvlakken van een zandbed voor bestrating werkt een schoon zandbed het mooist. Als je er ca. 5 tot 10 cm afhaalt en dat aanvult met nieuw, schoon vulzand, dan kun je een mooi zandbed maken door met een rei het zandbed op hoogte uit te vlakken. Eventueel kun je het zandbed iets hoger aanhouden als je wilt aantrillen. Je trekt de rei er daarna nog een keer over en kijkt waar nog zand weg af moet of bij moet. Maar aangezien het een bestaand terras is en je niet gaat ophogen is aantrillen niet echt nodig.
   

  Jackd

  • #3
  Liggen de huidige tegels na al die jaren nog steeds goed, dan is er niks mis met dat zandbed.
   
  H

  Hovenier

  Gast
  • #4
  Het bovenste laagje, een paar cm, losmaken.
  En dan kan je al afrijen, ik ga er van uit dat de huidige tegels ook fatsoenlijk leggen.
   

  BertPleizier

  • #5
  Het zand kun je prima mengen. Wel na het opnieuw aanbrengen van het zand het zandbed aantrillen.
   

  TimS95

  • #6
  Bedankt voor de reacties! Het terras ligt er nog relatief recht bij. Ik moet het terras toch nog vergroten dus ik ga er gebruik van maken om nog wat zand toe te voegen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu