Wat is een goede manier om van 'fruitvliegjes' af te komen?

L.Kingma

  • #1
Wat is een goede manier om van 'fruitvliegjes' af te komen?
Ik weet dat de beste manier, het voorkomen ervan is, maar helaas, de kleine rakkers zijn er al.
 

Fiesiekus

  • #2
Toch bij de bron aanpakken enn die weghalen. De rest sterft vanzelf af.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Het maakt volgens mij niet uit of je de bron (nl. het fruit) weghaalt, Ik heb het idee dat de eitjes van deze vliegjes al op het fruit zitten en komen die gewoon uit als ze in een warmere omgeving komen.

Hier ga ik ze te lijf met de electrische vliegenmepper (een gratis ding maar die veel beter werkt dan die gele of blauwe met die draadjes)
Een felle pets met bijbehorende lichtflits en dat was weer zo'n klein vliegje

Regelmatig even met dat ding rond de fruitschaal en je blijft de explosie van die dingen voor.

Er zijn ook van die lijmdingen die al naar overrijp fruit ruiken, maar het effect vind ik er van flink tegen vallen.

suc6

Gerrit
 

Benji223

  • #4
Je kan allerlei ontvetters gebruiken die in van die sproeiers zitten en ze daar mee bespuiten. dan kunnen ze in ieder geval niet wegvliegen en dan kan jij ze lekker wegvegen en met heet water door de gootsteen spoelen. Je kan ook aangelengde schoonmaakazijn of dat allesreiniger nemen. En het wordt nu kouder daar kunnen ze ook slecht tegen. Ik ben gek op ananassen en dat vinden zij ook heel lekker dus ik heb de hele zomer met ze geknokt. Dit helpt wel en zodra je er een ziet meteen spuiten want ze vermeerderen vlgs mij per seconde. SUX6
 

Jvsteenb

  • #5
Milieuvriendelijke oplossing: Neem een afsluitbaar emmertje, bv, een mayo-emmertje o.i.d, en gooi er wat schillen van fruit in, liefst met een restje wijn, ze worden ook zeer aangetrokken door alcohol. Na een dag of twee zitten vrijwel alle boosdoeners in het emmertje. Deksel erop, buiten leeggooien ( een composthoop is natuurlijk ideaal ), emmertje daarna spoelen met heet water, of even door de vaatwasser.
Herhaal dit totdat je van het probleem af bent. Ik ben zelf niet zo'n poetser, dus spreek helaas uit ervaring als ik zeg: schoonmaken helpt het beste.....

Meer acute aanpak: de stofzuiger ( liefst een zakloze ) want ze zijn niet zo snel dat je ze daarmee niet vangen kunt. Zonder stang gebruiken, en evt naderhand een prop keukenpapier in de slang om te voorkomen dat al te enthousiaste exemplaren de weg terug vinden.


vr. gr.

Job
 

L.Kingma

  • #6
Mijn dank is wederom groot. Allebei oplossingen waar ik wat mee kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu