Wasmeubel ophangen op gibowand 7cm

J.M.A.

  • #1
Wie heeft advies.
Onze wastafelmeubel 120 br. zwaar met stenen wasbak moet op een 7cm gibo wand en daarop zit een dubbele laag tegels (totaal 10? Cm). De loodgieter durft het niet aan en wil een dikke plank aan de andere kant in de slaapkamer maken wat niet kan ivm kastenwand die terug op zijn plek moet.
De winkel waar het meubel gekocht is zegt al jaren ze op te hangen aan de 2 meegeleverde haken.
En dan is er nog een bouwkundig advies, metalen staven door de muur met stalen plaat aan de andere zijde. Probleem daarbij is dat het ophangsysteem van de kast niet geschikt is voor de hoekige moer omdat die daar niet lekker in past.
Wie heeft de oplossing, de kast staat al 2 maanden in de huiskamer.
En poten gaat lastig volgens mij omdat de bodemplaat in de zijwand zit en niet eronder.
J.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Metalen plaat aan de andere kant van de gips. Lange bout met een lenskop.
Hoeveel ruimte is er tussen de muur en de achterwand van de kast?
Is dat meer dan een 1/2 cm kan je in die metalenplaat een schroefdraad laten tappen/maken.
 

J.M.A.

  • #3
Bedankt voor de reactie super! er is genoeg ruimte achter de kasten . Heb de kasten zelfs al ruim naar voren weten te schuiven,
Ik heb geen idee hoe die lenskop eruit ziet maar ik ga het vragen bij een bouwmarkt. Het moet nl wel passen in het ophangsysteem van het wasmeubel. Omdat een zeskantige moer dus niet past.
En ik vraag gelijk ook naar die plaat met schroefmogelijkheid. Dus lassen hoeft dan niet?
J.
 

Tiho

  • #4
Lenskop is verzonken kop.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zoek naar slotbouten, die hebben een lenskop en zijn op vrijwel elke lengte en dikte te koop en draaien ook niet mee als de gaten goed geboord worden.
 

Tiho

  • #6
Dat doen de meeste bouten wel zeker met een gewone moer. Als als je alleen bent geen borgmoer gebruiken. Dan draai je 90 % alleen vast.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Vaak kunnen de stenen wasbakken van de kasten ook extra apart opgehangen worden.
Als daar gaten voor aanwezig zijn in de wasbak, hoort deze ook vastgezet te worden aan de muur.

Ook zijn er extra bevestiging beugels verkrijgbaar, bij de meeste bad meubels.
 

J.M.A.

  • #8
Bedankt heren,
Vandaag naar de bouwmarkt geweest maar helaas is de kop van de bouten zijn te groot voor het ophangsysteem van de kast. En is er te weinig houvast voor de kop van de bout in het ophangscharnier dat aan de kast zit.
Ik ben er wel achter dat de bout wel door de muur heen moet en aan de andere kant met een plaat staal vastgezet. Mijn zoektocht naar een vervanging van de haak blijft echter.
J.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Voor deze ophangbeugels die ook veel bij keukenkasten worden toegepast bestaan speciale ophangrails, te vinden met google "kastophangrail".

Je zaagt die rail zodanig op lengte dat ie precies tussen de zijwanden van de kast past. Voor de bevestiging (op welke manier dan ook) kun je gebruik maken van alle beschikbare gaten, dus desnoods in elk gat een schroef of bout.

Daarmee verdeel je de krachten veel beter en zit je niet vast aan alleen maar 2 ophangschroeven/haken. :wink:

Bij de meeste grote bouwmarkten die ook een keukenafdeling hebben kun je die rails kopen, anders even naar een "echte" ijzerwarenhandel.
 

J.M.A.

  • #10
Ik kom nog even terug op de wastafel. Ik heb bij een constructiebedrijf 2 stalen plaatjes van 20x10 met daarop een holle buis met inwendig schroefdraad laten lassen. De hoekhaken van het wasmeubel kan ik er zo inschroeven en de boel hangt nu veilig en stevig en strak tegen de muur. Het belast de muur van 7 cm minder en het wasmeubel hangt aan het daarvoor gemaakte systeem van de kast ipv aan planken aan de achterzijde. Allemaal bedankt voor de tips en het meedenken. Groet A .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Keukenkastdeurtjes ophangen in Ytong

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu