Wasmachine (Miele Novotronic W718) overstroomt

Novo

  • #1
Hoi forumgebruikers,

Ik heb een Miele wasmachine (Novotronic W718) van ongeveer 8 jaar oud. De laatste tijd heeft de machine wat kuren. Zo staat er af en toe water in de trommel en is de vloer onder de machine bij tijd en wijlen nat. Ook knippert het hoofdwaslampje soms; dat zou een probleem aanduiden in de verwarmingselementen, maar het water in de machine wordt heel warm als ik was op hoge temperaturen.

Ik kan geen patroon herkennen in de 'symptomen'. Ik was altijd op 30 óf 60 graden met een volledig katoenprogramma (en heel af en toe een keer 95 graden om de machine schoon te maken). Toch is de ene keer de vloer wel nat, en de andere keer niet.

Gisteren stonk mijn schone was enorm na het wassen in de wasmachine. Dat is nog niet eerder gebeurd. Er zat echt een rioollucht in. Vanmorgen heb ik de afvoer gecontroleerd. Ik heb 'm voor de zekerheid ontstopt, maar kon niets raars ontdekken verder. Afvoerslang zit er ongeveer 15 cm in. Ik heb wasmachinereiniger gekocht, een programma laten draaien zoals op de verpakking stond, maar toen ik na 2 uur ging kijken stond de wasmachine in een enorme plas water.

Daarop heb ik alle tips die ik op internet kon vinden, uitgeprobeerd. Ik heb de machine achterover gehouden, maar er kwam geen water uit. Het zeepbakje was hartstikke schoon. Slang zat dus goed, zoals ik zei, en de afvoerpijp eindigt boven de wasmachine. Toen heb ik nog een keer wasmachinereiniger in de wasmachine gedaan, op 95 graden laten draaien met alleen een vaatdoek, en ik ben er naast gaan zitten om te kijken waar het mis gaat.

Na een uur hoofdwas hoorde ik wat vreemde geluiden (geklik?). Even later stroomde er ineens een enorrme hoeveelheid schuimend water uit het zeepbakje. Ik heb de wasmachine toen handmatig op 'spoelen' gezet, de volgende stap in het wasprogramma. Het overstromen stopte direct, de wasmachine ging netjes spoelen en pompte het water gewoon af. Geen vuiltje aan de lucht.

Het lijkt dus mis te gaan aan het einde van het hoofdprogramma. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn, en hoe ik daar achter kan komen?
 

Techrax

  • #2
Als het water uit het bakje komt, zit de kuip en trommel dan ook helemaal vol met water? Zo ja dan even de pressostaat controleren en het slangetje hiervan doorblazen. Reinig ook het filter onderaan in de machine. Pompt de machine goed af? Is de slang van het zeepbakje naar de kuip schoon?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu