Wasmachine Electrolux centrifugeert niet

Pouwel

  • #1
Electrolux wasmachine
EWF1476GDW inverter
Type FL1554H31
PCN code: 914530730/00
Graag vraag ik uw hulp! Alvast dank!
Klacht: wasmachine doet alles, maar centrifugeert niet. En blijft aan einde programma's op 1 minuut staan, zie tekst hieronder.
Geeft geen foutcodes.
Op diverse programma's geprobeerd, ook op centrifugeerprogramma. Ging gisteren bij 1e x deze klacht aan einde progr. gewoon uit, met de gebruikelijke piepsignalen.
Blijft bij nieuwe pogingen aan eind programma op 1 minuut staan. Pompt, draait links-en rechtsom, komt tot begin centrifugeren, heel laag toerental en houdt dit eindeloos vol.
Filter gecheckt, dat was schoon.
Stekker er uit en na 5 min. weer erin, 3x geprobeerd, geen effect.
 

Pouwel

  • #2
Inmiddels centrifugeert de wasmachine weer! :D
Na veel gebel (zie onder), belden we toch naar Electrolux. De medewerkster vroeg, na het horen van het probleem, of er wellicht een heel kleine hoeveelheid was in de trommel zat. Dat was inderdaad het geval. Zij was al veel vaker gebeld over dezelfde klacht. Want zo'n kleine was gaat meestal goed, maar soms 'voelt' de machine dan niet of het wasgoed goed verdeeld ligt. Toch een sensorprobleem, maar geen defect en eenvoudig op te lossen door een grotere was te draaien. Bingo, machine centrifugeert prima!
(Eerst belden we de verkoper van de machine, die wist zeker dat het een kapotte sensor betrof. Hij werkte niet graag met de (volgens hem) dure Electrolux reparatieservice, gaf ons daarom het tel. nr. van de monteur waar hij mee werkt. Die monteur dacht aan een duur motordefect.
Toen belden we de onderdelenshop waar we vaker komen, daar wist men zeker dat het niet de sensor was, maar een module of motordefect. We kregen het nummer van een, volgens die zaak, prima monteur. Die dacht ook aan een motordefect en zou het nog goed gaan uitzoeken voordat we een afspraak maakten. En...hij zag meteen al dat we 10 jaar garantie hadden op de motor (die is zonder koolborstels). En adviseerde ons om toch Electrolux te bellen, want een eventueel motordefect viel dus nog onder de garantie.
Wij hadden de bon nog nagekeken: 2 jaar garantie staat daarop, en niets over die 10 jaar. Google is our friend: daar stonden items over die 10 jaar garantie op de motor van dit type wasmachine.
Dus Electrolux gebeld en meteen oorzaak & oplossing van het probleem gehoord. En die tien jaar garantie op de motor klopt dus echt. :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu