Wasmachine Brandt wa3306 trommel hangt los

Linkerhanden

  • #1
Goedendag,

Wij zijn in het bezit van een Brandt wasmachine wa3306.
Nu heeft de ophanging van de trommel het begeven, de rechter schokdemper is doorgezakt en de veer is los: aan de linkerkant hangt de trommel nog aan 2 veren.

Ook ligt er onderin de machine allemaal zwart stof en zit er overal al olie en smeer.
Is dit nog te reapreren of gaan we voor een nieuwe machine en hoort er aan de rechterkant maar 1 veer te zitten?
Er zit nog een extra garantie op de machine maar deze is wel bijna 5jaar oud.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Als er nog garantie op zit, bel de monteur of leverancier, is te repararen, zitten inderdaad maar 3 veren in.
 

Linkerhanden

  • #3
Ook op een machine die bijna 5 jaar is loont dit dan nog de moeite?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Zolang er nog (bijgekochte) garantie op zit kunt u de reparatie het beste laten uitvoeren, waarvoor anders heeft u deze dan afgesloten??
 

Linkerhanden

  • #5
Weet wel dat er door de garantie nog gerepareerd kan worden, maar heeft de machine door dit soort storing geen andere schade opgelopen?

Want het lijkt mij dat er wel meer kapot gaat als hij tijdens het draaien door zijn schokdemper heen zakt. Zou ik niet beter een nieuwe machine kunnen eisen?

Ook zitten we met het feit dat we de reparatie kosten eerst zelf moeten betalen, voordat we het kunnen declareren bij de verlengde garantie. Dus was wel benieuwd op wat voor kosten we kunnen rekenen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het lijkt me knap als je een verzekeringsmaatschappij zo gek kunt krijgen om na 5 jaar gebruik van een wasmachine bij een defect een nieuwe machine te verstrekken. Eisen kan altijd, maar of ze het doen?

We kunnen op deze site technische tips geven over hoe zelf dergelijke defecten te repareren (of aan te geven dat reparatie niet mogelijk is). Dat de witgoedman in eerste instantie verwijst naar de verlengde garantie is daarbij logisch, want dat zou de goedkoopste optie moeten zijn.

Er kunnen inderdaad (verzekeringstechnische) aspecten aan zitten, die het geheel onaantrekkelijk maken. Over die eventuele consequenties kunnen we helaas niets zeggen, dat is iets tussen leverancier en de klant, en daar bemoeien we ons als klus-site niet mee.

Het is dus jouw keuze:
- Laten repareren en de kosten (proberen te ) declareren.
- Zelf proberen te repareren.
- Of beslissen een nieuwe te kopen.

Overigens heb ik er technisch geen goed gevoel over: die veer gaat nog, maar die gevonden sporen (zwart stof, olie een smeer) kunnen duiden op defecte lagers. Of die veroorzaakt zijn door de defecte schokdemper / veer of juist andersom weet ik niet. Defecte lagers repareren loont meestal niet, uitzonderingen daargelaten.
 

Linkerhanden

  • #7
Als de reparatie meer dan 70% van de nieuwwaarde is dan doen ze dit tenminste dat staat in de garantie bepaling van bcc.

Maar technisch gezien zou ik dus kunnen stellen, dat deze wasmachine total loss is of in ieder geval weinig hoop dat dit in korte termijn te repareren valt.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Machine is m.i. niet op, uw opmerking van een technisch total loss is geheel voor uw eigen rekening en komt niet van deze site, sterker nog, ik distantieer mij van een dergelijke conclusie. :!:
 

Linkerhanden

  • #9
Vandaag maandag de monteur geweest en die heeft onze machine total loss verklaard.

Mag nu een nieuwe gaan aanschaffen. Iemand nog een tip voor een goede machine? En dan geen miele want dat kunnen we niet betalen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Merkgerichte adviezen worden op dit forum niet gegeven, dat staan de forumregels niet toe!

Zie ook: Welk merk wasmachine betrouwbaar

Ik kan je alleen aanraden om, indien je de wasmachine op een houten vloer zet, geen toerental boven 1400 te nemen, heeft geen enkel nut.

En een RVS kuip is meestal beter dan een van kunststof.

Overigens erg nette oplossing van de leverancier/verzekering!
 

Linkerhanden

  • #11
Het is zeker een goede service van de verzekering.

Machine komt op een betonnen vloer en met tips bedoelde ik dus ook tips en geen merken, want ik had al gelezen dat merken niet genoemd werden als aanraders.

Maar moet dus op een rvs kuip letten indien mogelijk. En ik had ook al gehoord dat je beter het zeepbakje boven het scharnier kan hebben, dan boven de sluiting ivm lekken en dan water op de sluiting wat storing zou kunnen opleveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu