Brandt wasmachine WHF 1472 D - geen display

Adriana25

  • #1
Ik heb geen display meer. Het enige lampje dat brandt is van het toerental. Ik kan de machine wel starten - zonder brandende lampjes of display - het water stroomt binnen, hij draait een paar keer en stopt vervolgens.

Bot321 gaf op het trosradarforum de volgende suggestie: in 75% van de gevallen blijft de overdrukschakelaar hangen. Is makkelijk te verhelpen. Achterplaat eraf.Zit een grote ronde schakelaar met een dun slangetje eraan.Slangetje eraf halen en voorzichtig in het slangetje en de schakelaar blazen.

Omdat ik niet zo technisch ben en het (oude) servicenummer van Brandt geen gehoor gaf een lokale monteur gebeld. die constateerde door er alleen maar naar te kijken dat het de printplaat betreft en niet gerepareerd kon worden omdat Brandt volgens hem failliet is.

Derhalve maar wat rondgebeld en Brandt is gewoon overgenomen.
Het nieuwe servicenummer van Brandt is 0900 3246728 van All2fix

Een printplaat kost ca 200 euro. De standaard voorrijdkosten inclusief half uur arbeidsloon 80 euro

Je kunt helaas niet rechtstreeks met een monteur van all2fix praten om een voorlopig diagnose te stellen. Ik heb er nl geen vertrouwen in dat het alleen de printplaat kan zijn als mijn lokale monteur zo'n diagnose stelt door alleen te kijken.

Voordat ik een nieuwe wasmachine koop ga ik vanavond het apparaat maar zelf openmaken en kijken of de suggestie van bot321 over de overdrukschakelaar iets oplost.

Kan het ook aan de zekering liggen en waar zit die?
Heeft iemand andere suggesties?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zomaar een ingeving, hoe is het met de koolborstels gesteld ?
Bij korter dan 15 mm deze vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu