wasmachine bosch WFF 1400 voorkant los

A

Anonymous

Gast
  • #1
Van mijn wasmachine, Bosch WFF 1400, is de voorplaat half los getrild! Vind het jammer om hem weg te doen want hij doet het verder gewoon goed. Ik durf hem echter niet meer aan te zetten. Ben bang dat de voorkant/deur er uit vliegt. Er is ook roest in t spel. De plint is er al af en de uitsteeksels onderaan waar de schroeven in horen te zitten zijn er al (half ) af geroest?

Is hij nog te redden?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Eigenlijk zeg je het zelf al! Als de bevestigingen er half afgeroest zijn, dan is het alleen voor een zeer ervaren klusser, die daar alle tijd voor over heeft, mogelijk om mbv glasvezel epoxy oid de zaak weer op orde te krijgen. Ik heb exact dezelfde machine gehad en daar jaren geleden het plaatje bij het zeepbakje op die manier hersteld. maar dat was alléén dat plaatje, niet de hele voorkant! En de machine is volgens mij zo'n 18-20 jaar oud, klopt dat? Ik zou er niet aan beginnen, zo'n wasmachine is een belangrijk stuk gereedschap, dat moet betrouwbaar zijn! Ik heb overigens inmiddels ruim 4 jaar een andere wasmachine (weer Bosch, daar zweer ik bij) en ben daar zeer tevreden over.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Claudia, kijk een op de sloop of bij de gemeente reiniging of zoiets en zoek naar siemens of Bosch wasmachines van die leeftijd, ze worden nu redelijk vaak afgedankt en zo kan je een betere frontplaat voor een prikkie vervangen. Reden van de lekkeage is vaak de blauwe schuif in de zeepbak EN een vervuilde bovendeksel(gaatjes verstopt). Baluwe schuif verwijderen geeft vaak al resultaat.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ik heb 2 verschillende adviezen gekregen ivm losse voorplaat Bosch los. Het advies van witgoedmonteur om de voorplaat gemakkelijk te kunnen vervangen als ik een andere vind op de sloop : is kluskees het daar ook mee eens? En hoe moet ik dit aanpakken, Als ik een vervangende voorkant vind op de sloop kan ik dan volstaan met het (de)monteren van schroeven voor bevestiging? niet met glasvezel etcetera, nee daar begin ik niet aan. De wasmachine is nog niet zo oud volgens mij.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Mevrouw, Als 2 collega's u al het juiste advies hebben gegeven wat moet er dan nog aan toegevoegd worden? Ruil paneel regelen en overzetten die hap, hooguit de nog niet door roest aangetaste bodemdelen met Tectyl behandelen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Beste Claudia, je denkt toch niet dat ik het zou wagen het oneens te zijn met witgoedmonteur? :-) Ik heb die wasmachine niet meer en kan dus niet beoordelen of je de voorplaat nog kunt vastzetten met die verroeste bevestigingen. Maw als de vervangende voorplaat (als je die kunt vinden...) al het verroeste spul vervangt, en je kunt zoiets zelf technisch goed aan, nou waarom dan niet? Maar als je met een half krikkemikkige machine blijft zitten dan schiet je er niet veel mee op... Je kunt zelf aan de machine zien of je met die voorplaat ook de bevestigingen vervangt, en verder is het een kwestie van zoeken... Je zou er eens een advertentie op een (gratis) 2ehands-site aan kunnen wagen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Monteur, je was me net voor! Ook met zo'n advies móét ik het wel eens zijn... ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu