Bauknecht WA8988W wasmachine centrifugeert niet

Weekendwarrior

  • #1
Beste klussers, ik heb een Bauknecht WA8988W (858327812000, serieno: 310106830349) die niet meer centrifugeert. Hij staat op 20 min, draait een minuut of 8, piept en springt dan op 00 min. Enig idee wat dat kan zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de koolborstels, bij minder dan 15 mm uit de houder de koolborstels vervangen, controleer ze beide want ze slijten niet evenveel.
 

Weekendwarrior

  • #3
Jan, ik neem aan dat ik dan de motor er uit moet halen. Moet er verder nog veel 'gesloopt' worden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De motor eruit halen en even kijken hoe de koolborstels verwijderd moeten worden, vergeet niet de elektra aansluiting eerst los te halen.
Ik weet hoe het werkt wanneer ik zelf aan sleutel maar ik ken lang alle machines niet.
 

Weekendwarrior

  • #5
Jan, koolborstels vervangen (€35,00). Dat was een makkelijk klusje.
:wink:
Machine draait weer, maar centrifugeert nog steeds niet. Kortom: wassen gaat goed, waterinlaat gaat goed, pompen gaat goed, maar als hij op het punt komt dat hij moet centrifugeren piept 'ie en gaat de timer meteen naar '00'. Hij geeft geen foutcode!

Nog een idee wat dit kan zijn?
 

Henny

  • #6
Vergrendelt de deur wel goed?
Probleem kan veroorzaakt worden door een slecht deurrelais.

Controleer ook het slangetje van de pressostaat op mogelijke vervuiling.
 

Weekendwarrior

  • #7
Henny,

Ik had nog even op het forum zitten snuffelen en vond ook de mogelijkheid van een kapotte pomp. Die heb ik inmiddels ook vervangen. Het probleem blijft nog steeds hetzelfde. De pomp was volgens mij wel aan z'n einde. De nieuwe loopt veel mooier.

Kan ik een kapot deurrelais ergens aan herkennen, of is het een kwestie van vervangen en testen (mijn Europart leverancier ziet mij inmiddels graag komen. Ik mag dat deurrelais vast terugbrengen als dat het niet is).
 

Weekendwarrior

  • #8
Overigens: waar zit die pressostaat?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
De pressostaat is een rond geval boven in de machine waar een aantal draden op zitten, er loopt een dun slangetje naar toe, zie hier.
 

Weekendwarrior

  • #10
Jan,

Aha! Had ik natuurlijk ook kunnen bedenken: googelen! Ik ga van het weekeinde weer aan de slag (we hebben gelukkig nog een machine).

Wordt vervolgd!
 

Weekendwarrior

  • #11
Zo, slangetje van de pressostaat ook doorgeblazen (rood apparaatje als van voren boven in de machine kijkt met de bovenplaat er af zie 'ie aan de rechterzijwand, achteraan). Ik hoor dan bubbels in de trommel. Slangetje zit dus niet verstopt.

Probleem blijft: wil niet centrifugeren. Ik hoor de pressostaat een klik maken, dan wacht de machine met starten, als het centrifugeren moet beginnen gaat de machine piepen en stopt er mee.

Volgens mij hou ik nog 2 opties over:

1. pressostaat kapot
2. deurslot kapot

Nog verdere suggesties?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu