Wasdroger Bosch WTA 4100 wordt niet meer warm

Roelwes

  • #1
Het E nummer is WTA4100nl/01

Deze droger is tijdens de hete dagen van twee weken terug ermee opgehouden. Althans hij draat nog prima maar wordt niet meer warm. Nu heb ik op dit forum bij andere types gelezen dat er iets te resetten valt. Geldt dat ook voor dit type en zo ja hoe doe ik dat.
Machine is anderhalf jaar oud.

Volgens mijn moeder (die tijdens onze vakantie apparaat laatste keer heeft gebruikt) kwam ze bij droogbeurt erachter dat was niet droog was. Later nog een keer geprobeerd, toen wel droog. Later die week wederom geen droge was.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zijn de filters van deze afvoerdroger wel allemaal schoon, en is de afvoerslang niet verstopt? De meest voorkomende oorzaak van uitvallen op thermostaat is stofophoping in de droger.

Vaak zit er in de buurt van het verwarmings-element een resetthermostaat, met een rood knopje waar je op kunt drukken. Of dat bij deze droger ook zo is, kunnen alleen de specialisten je vertellen, ik heb zelf geen gegevens.

Denk er bij wat je doet wel aan, dat op alle witgoed standaard twee jaar volledige garantie zit. Doe dus niet veel meer dan schoonmaken, en eventueel zo'n thermostaat opzoeken, want als je zichtbaar iets verkeerd doet is het gebeurd met de garantie!

Je kunt ook nog even op de Quickfinder kijken, vul het E-nummer in. Op de onderdelentekening pag 3 zie ik achteraan een temperatuurregelaar, die een knop lijkt te hebben, nr. 0317 (ook nr. 0318 is een temperatuurregelaar). Dat zou hem kunnen zijn, maar nogmaals, dat weet ik niet zeker.
 

Henny

  • #3
Inderdaad Kees, positienummer 0317 (bestelnummer 423038) is
een thermostaat met reset functie.

Deze thermostaat zit boven het verwarmingselement gemonteerd.
 

Roelwes

  • #4
:D Erg bedankt voor deze goede tip. Resetknopje ingedrukt en het gaat weer helemaal goed. Klopte mijn suggestie dat het met de warmte van de afgelopen te maken heeft gehad?
Super!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik zou toch even kijken of er niet ergens een stofophoping heeft plaatsgevonden.

Naar mijn idee mag warm weer niet dé oorzaak zijn voor het er uit gaan van dat thermostaat, de temperatuur waarbij dat gebeurt ligt veel hoger.
Die thermostaat zit er niet voor niets, is bedoeld om te voorkomen dat de droger in de brand vliegt.

Het kan natuurlijk zijn dat én een niet goed schoon filter én stof in de (lange?) afvoerslang én warm weer te samen veroorzaken dat de temperatuur in de droger te hoog is geworden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu