Warmwaterleiding bij Tapo-stekker veilig?

Barry_k

  • #1
Ik heb zojuist een slikke Tapo-stekker geïnstalleerd om mijn boiler op afstand uit te kunnen zetten. Ik verwacht dat dit in combinatie met mijn dynamische energiecontract heel veel geld gaat schelen. Wel maak ik me lichtelijk zorgen over hoe dicht mijn Tapo-stekker bij de warmwaterleiding zit. Levert dit een mogelijk gevaar op? Overigens is de stekker gemaakt van brandwerend materiaal UL94-V0 PC.

IMG_0196.jpg IMG_0197.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een warmwaterleiding kun je beter isoleren met buisisolatie. Kleine investering, grote besparing.
 
  • Like
Waarderingen: Barry_k

Barry_k

  • #3
Bedankt voor de tip. Dat ziet er eenvoudig uit en het lijkt erop alsof dat ook nog eens veel kan besparen. Ik ga meteen vanmiddag eens kijken.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
De meningen over het isoleren van de warmwaterleiding verschillen blijkbaar. Ik dacht dat de conclusie juist was dat je deze beter niet isoleert. Zonder isolatie koelt de leiding na gebruik sneller af en heb je minder kans op het vormen van legionella.

Een klein stukje isolatie aanbrengen ter plaatse van de stekker kan uiteraard geen kwaad. Maar ik zou me niet te druk maken over de stekker, zolang de leiding en de stekker elkaar niet direct raken ben je wel even bezig voordat de stekker door stralingswarmte is opgewarmd.

Als het je niet lekker zit kun je eventueel ook nog de contactdoos verplaatsen? Weet niet waar de leiding vandaan komt maar met een opbouwinstallatie zal dit niet zo ingewikkeld zijn.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
ww leiding niet isoleren, die stekker warmt niet zosnel op van de ww leiding daarbij zal deze nooit heter zijn dan een graad of 70.
Mag de stekker wel het vermogen schakelen van de boiler?
 

Barry_k

  • #6
Uitstekende vraag natuurlijk van dat vermogen. Het is een Tapo P115 stekker met een maximaal vermogen van 3680W en 16A; mijn boiler is een Itho Daalderop Mono-Plus en volgens het kaartje op de boiler verbruikt deze maximaal 2500W. Zie de foto. Dan zit ik goed toch? :)

IMG_0209.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu