Warmtewisselaar beschadigd door Tado-systeem?

Bea22

  • #1
Een tijdje terug hebben we op alle oude radiators thermostatische ventielen aangebracht, voor het Tado-systeem. Bij een aantal ventielen ontstond lekkages. Mogelijk omdat we geen bypass hadden geplaatst? Toen een monteur het jaarlijkse onderhoud van de cv-ketel kwam doen, gaf hij aan dat de warmtewisselaar flink is beschadigd (zie foto’s) en vervangen moet worden. Volgens hem komt dit door het Tado-systeem, en we geen bypass geplaatst hebben. De ketel heeft hierdoor te hard moeten werken, en de lekkages ontstonden volgens hem door te veel druk. Volgens de klantenservice van Tado kan de warmtewisselaar hierdoor niet beachadigd zijn geraakt. Wie heeft het juist? En weet iemand of de warmtewisselaar inderdaad aan vervanging toe is? Het is inmiddels anderhalve maand verder, en de cv-ketel werkt nog steeds, maar wordt wel erg warm. Dank alvast!

IMG_0707.jpeg IMG_0706.jpeg IMG_0705.jpeg IMG_0704.jpeg
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Ivo_vr

    • #2
    Wisselaar lijkt niks mis mee te zijn. Hitteschild (achterste witte plaat) is niet afgebrokkeld. Als je geen druk verlies hebt door een lekke wisselaar of een niet resetbare e13 zou ik die wisselaar lekker laten zitten.
    Of een tado een wisselaar kan beschadigen kan ik geen uitspraak over doen.
     

    Wgb

    Vaste Beantwoorder
    • #3
    Ivo_vr schreef:
    Of een tado een wisselaar kan beschadigen kan ik geen uitspraak over doen.
    Ik denk dan meer aan het overstort ventiel dat moet bij een bepaalde druk opengaan waardoor de druk in het CV systeem geen schade zou kunnen veroorzaken.
     
    • Like
    Waarderingen: Ivo_vr

    Ceeshobby

    • #4
    Lijkt mij eerder dat de pomp kapot gaat dan de warmtewisselaar.
    Of er moet in je systeem een radiator altijd open staan zodat er doorstroming is.
     

    BJVR

    • #5
    Remeha ketel?

    Een warmtewisselaar gaat hier niet door stuk, zeker niet binnen een jaar. Hoe oud is deze ketel, kijkende naar deze foto's ziet het er ook niet naar uit alsof de wisselaar al 10 jaar heeft staan branden.


    Vroeger werd een warmtewisselaar pas gewisseld wanneer deze echt stuk was. Wanneer je wisselaar stuk is merk je dat wel, dan werkt je ketel niet meer.

    Zoals hierboven al eens gezegd. Mocht je systeem te veel druk opbouwen in de leidingen of waar dan ook - dan zal bij 3+ bar het overstort-ventiel open gaan. Das een beveiliging speciaal om te voorkomen dat verbindingen uit elkaar springen. Als dat ventiel ooit open zijn gegaan dan zou je dat ook gemerkt hebben. Ketel storing + bijvullen.
     

    Jackd

    Vaste Beantwoorder
    • #6
    Een overstort in de retour doet helemaal niks als er drukopbouw is doordat alle kranen dicht zitten.
    Als je daar dus iets over wilt gaan zeggen, dan zou er eerst de vraag horen te zijn waar de overstort zit en dan meteen ook maar welk type ketel dit is.
     

    Walker

    Specialist Deuren en Kozijnen
    Moderator
    • #7
    Hoe vervelend ook, dit is geen klusvraag, maar een discussie tussen een monteur en een leverancier.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.
    Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
    21
    3

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu