Warmteregeling 3 vertrekken na aanleg vloerverwarming

Treinscoot

  • #1
Wij hebben ons huis verbouwd en hebben een nieuwe badkamer en slaapkamer beneden laten maken. Er is vloerverwarming aangelegd in: de badkamer, de slaapkamer en ook in de bestaande woonkamer.
In de badkamer fungeert het als hoofdverwarming in slaap-en woonkamer als bijverwarming. De combiketel is een Nefit Excellent HR22 met 75 liter voorraadboiler.

In de badkamer hangt een weersafhankelijke thermostaat type: Moduline 30.
De afspraak was dat de 3 vertrekken onafhankelijk van elkaar te regelen zouden zijn.
Nu houdt de installateur het opeens op 1 thermostaat in de badkamer. Als die op 24 staat wordt mijn woon- en slaapkamer dus OOK zo heet!

De rest van het huis is voorzien van luchtverwarming als hoofdver-
warming. De thermostaat daarvoor hangt in de woonkamer, dus het is denk ik, niet zinvol om in de woonkamer NOG een thermostaat voor de vloer te hangen.

M.i. moeten er thermostaatknoppen op de verdeler komen. Volgens de installateur kan dat niet meer. Ook zou de verdeler er niet geschikt voor zijn... De verdeler heeft 6 groepen.
Mijn vragen aan jullie zijn:
  1. Hoe kan de vloerverwarming in de 3 vertrekken het beste geregeld worden?
  2. Wat is de werking van de regelknop die nu op de verdeler zit?? Deze is door de installateur op stand 2 gezet en zou elke week een stand hoger gezet moeten worden. Dat hebben we tot nu toe niet gedaan, omdat we de vloer warm genoeg vinden (de thermostaat in de badkamer staat op 20 graden afgesteld).
  3. Als deze knop op de verdeler een thermostaat is, hoe werkt deze dan, want in de badkamer hangt toch óók al een thermostaat?
Jammer genoeg beschik ik over geen enkele gebruiksaanwijzing van de
geplaatste apparaten. De installateur wil ze ook niet geven, of heeft ze niet (meer)...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag wil ik erop wijzen dat dit forum er niet voor bedoeld is om geschillen met leveranciers op te lossen.

Er kan hier dus geen uitspraak gedaan worden of de leverancier al of niet terecht delen van de installatie volgens afspraak heeft geleverd en uitgevoerd.

Voor gebruiksaanwijzingen van thermostaat en ketel: kijk even hier Handleidingen verwarming / geiser / etc., misschien zijn deze te downloaden.

Voor de overige werking van het geïnstalleerde systeem is toch echt de installateur de enige, die aangesproken moet worden, wij kunnen de beweegredenen daarvan niet beoordelen, de forumregels laten dit ook niet toe!

Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu