Warmtebestendige pasta/kit voor kookplaat

Apeka

 • #1
Onze kookplaat ligt wat ongelijk in het aanrechtblad, waardoor ie enigszins "wiebelt". Iemand heeft me een warmtebestendige kit/pasta aangeraden, die je onder de rubberen afdichting van de plaat smeert en daarmee de zaak egaliseert. Wie weet wat dit voor kit is en waar is het te koop?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mark en 3 meiden

  • #2
  Gewoon siliconekit
  als je kookplaat warm word bij je aanrechtblad moet je aan een andere kookplaat
  normaal worden de randen van een kookplaat niet warm
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Beter een MS polymeerkit gebruiken bij een natuurstenen blad, sommige steensoorten nemen de siliconen op en ontstaat er kleurverschil volgens de leverancier waar ik mijn kit haal.
   

  Apeka

  • #4
  Dank voor alle reacties.
  Het betreft een composiet aanrechtblad (zo'n "namaak-graniet"), dus ik zal zeker ook de MS Polymeerkit in mijn keuze meenemen.
   

  Apeka

  • #5
  Ik heb vandaag de kookplaat van het keukenblad gehaald. Vervolgens de oude siliconenkitresten verwijderd. Hierbij brak helaas de rubberen afdichtrand die rond de kookplaat zit.
  Toen ik hierop met leverancier ATAG belde voor een nieuwe rubberen rand, vertelde men mij dat je sowieso nooit moet kitten..
  Reden: de rubberen afdichtrand is voldoende om water te weren en voorkomt schuiven van de kookplaat. Daarbij zorgt het gewicht van de gietijzeren panhouders voor extra druk.
  Bovendien is het beter voor het geval de kookplaat geserviced moet worden en er dan niet eerst kit losgetrokken moet worden.
  Ik moet toegeven dat het logisch klinkt.. :roll:
   

  Mark en 3 meiden

  • #6
  Klinkt logisch
  maar dat was je vraag niet
  kan atag je dan vertellen hoe je het wiebellen er uit haalt
  en die rubberband is niets anders dan het band wat je bij een glashandel kunt halen voor je ramen
  als hij daarna nog wiebelt zul je toch aan het kitten raken
  en ik heb nog nooit een service monteur voor mijn kookplaat gehad (wie wel?)
   

  Apeka

  • #7
  Nadat ik de kookplaat had verwijderd en de overtollige kitresten had verwijderd, lag de plaat keurig vlak in de uitsparing van het blad en wiebelde ook niet meer. Logisch, want ik vermoed dat hij balanceerde op restanten kit.
  De rubberband die ATAG me gaat sturen is op maat gemaakt voor dit type kookplaat. Bevestigen aan de kookplaat doe je door middel van een zelfklevend zijde van die band. Die band zul je ongetwijfeld ook elders kunnen kopen, maar dit bespaart me in elk geval hem zelf op maat moeten maken..
  Tsja, en als ie daarna nog blijft wiebelen of verschuiven zal ik inderdaad de siliconenkit erbij moeten halen. Weliswaar dan met mate, want degene die hem eerst had gekit, had er denk ik een hele koker op leeggespoten...
  Overigens heb ik ooit wel eens eerder er een monteur bij gehad, toen bleek dat een van de kraanrubbers kapot was en ook de vonkontsteking niet goed was afgesteld...Dat was gelukkig garantie...
   

  Mark en 3 meiden

  • #8
  Gelukkig heb je het euvel gevonden
  en komt het weer goed :)
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  2

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu