Wandpanelen - paneel stevig aandrukken

Justjer

  • #1
Tijdje terug heb ik wandpanelen geplaatst in mijn woonkamer. Het zijn een soort van pvc wandpanelen 6mm dik en 3000mm lang. Aangebracht met hightack. Supermooi.

Alleen achteraf had ik de hightack beter moeten uitsmeren met een lijmspatel, vooral bij de randjes. Op twee plekken zie je dat er net te weinig high tack is geplaatst. Ben eigenlijk van plan om het kitrandje tussen de panelen deels weg te halen, high tack met een hele dunne spatel toe te voegen voorzichtig uiteraard.

Maar het belangrijkste hoe kan ik er voor zorgen dat ik de paneel stevig kan aandrukken, als ik er tegen aan duw dan is hij mooi evenwijdig met het andere paneel. Maar ik kan natuurlijk niet 8 uur lang daar staan. Zou een tegeldrager met vacuum een oplossing zijn? Ik wil het paneel niet beschadigen (al gauw 250 euro per paneel).

A6E1E145-689B-4A91-BBD2-DA21BFA44D00.jpeg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen idee hoe hard je moet drukken, maar een zware balk / paal / plank (afhankelijk van wat je hebt) diagonaal tegen de muur zetten met een vlak plankje (verticaal) tussen de balk en de wand om de druk evenwichtig uit te oefenen op de plek waar je hem wil hebben.
 
  • Like
Waarderingen: Justjer

Justjer

  • #3
zoiets zwaars en lang heb ik niet, moet behoorlijk worden aangedrukt. Dat maakt het zo lastig.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Die kit is allang uitgehard, en niet meer samen te drukken.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu