Waarmee stucwerk schuren?

BeeTeeWee

  • #1
Afgelopen zaterdag heb ik ons trapgat met MP75 gestuct. Er blijven dan altijd wel wat kleine pikkeltjes en rilletjes over. Zelfs bij de professionele stucadoor heb ik gezien, dus daar troost ik me dan maar mee.

Tot nu toe gebruikte ik een schuurpapiertje om de laatste oneffenheden na droging weg te schuren (maar het zijn vaak nogal wat M2's) en werkte ik de laatste putjes weg met een dun laagje Branderplast. Kogelstrakke muren, al zeg ik het zelf.

Nou zat ik me af te vragen of er geen schuurspaan bestaat die je in plaats van dat schuurpapier kunt gebruiken. Dat zou veel sneller gaan, denk ik. Ik zag namelijk in de professionele bouwmarkt wel een kunststof schuurbord met een ruitjespatroon, maar vroeg me af of die niet bedoeld zijn om de weer natgemaakte toplaag "door te schuren" om 'm daarna af te kunnen messen.

Wat gebruiken jullie voor het schuren van gestucte muren/plafonds? Is daar iets speciaals voor?
 

Tfro71

  • #2
De (ook die heel veeladverteren op tv) bouwmarkten hebben meestal zo'n witte schuurgaas houder met een handvat waarop zwarte schuurgazen gaan. Deze gebruik je op de uitgedroogde muur (stoft wel).
Is wat minder heftig dan schuurpapier en je kunt er lekkere grote stukken vlot mee doen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien kan je beter nog een keer extra sponzen en namessen, dan is het schuren niet nodig. Met het papje wat ontstaat, gaan alle putjes ook meteen dicht.
 

BeeTeeWee

  • #4
Ik ga beide eens proberen. Het schuurgaas voor de al gestucte muren en het dubbel doorschuren en afmessen voor alle muren die ik nog moet doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu