Waar op letten met aanschaf van goed laminaat?

Frans56

 • #1
Hallo,
Ik heb klik-laminaat in de woonkamer en deze wordt schoongemaakt met een slechts licht vochtige mop.
Desondanks heb ik na een jaar al omhoogstaande zijkanten, zeker op de plaats waar veel gelopen wordt. De bon ben ik kwijt dus klagen kan niet meer.
Het was welliswaar een van de goedkopere soorten maar mijn vorige gelijmde laminaat uit zowat dezelfde prijsklasse is zeker 10 jaar meegegaan zonder problemen.

Ik heb ook een partner die een trippelstoel gebruikt. Het zou dus kunnen dat de wieldruk voor een te hoge plaatselijke druk zorgt.

Mijn vragen zijn :
hoe weet ik nu uit het nogal brede aanbod in de markt waar ik op moet letten met aanschaf van een goed laminaat.
Gelijmd laminaat lijkt me sowieso beter tegen vocht, maar kan ik klik-laminaat ook nog lijmen ?
Aan welke prijsklasse moet ik denken of heeft dat er weinig mee te maken ?
Alvast bedankt voor de reakties.
Frans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Remco de prutser

  • #2
  Duurder kliklaminaat is toch vaak wel van beter kwaliteit is mijn eigen ervaring.

  Ik heb op zolder laminaat liggen dat ook slecht werd en ging kieren en dergelijke. Ik heb het langs de muur onder de plint gefixeerd met flexibele siliconenkit en de planken aan elkaar gelijmd met houtlijm. Blijft nu goed liggen. De toplaag wordt wel slecht, daar doe je niks aan.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Welke ondervloer ligt er onder het laminaat ?
  Dat kan ook van invloed zijn.
   

  Frans56

  • #4
  Eigenlijk dezelfde als bij het vorige laminaat dat wel goed functioneerde, van dat groene zachtboard. Daaronder zitten dan weer de ouderwetse vloerdelen en een kruipruimte.
   

  DaniellevanO

  • #5
  Hai Frans,

  Ikzelf heb ook jaren laminaat gehad. Gelukkig geen klachten zoals jou gehad maar wel altijd huiverig over geweest. Toen ik en mijn man een nieuwe vloer gingen uitzoeken vertelde de verkoper ons over pvc vloeren. Daarna ook nog met de fabrikant gesproken. Hun adviseur vertelde ons dat in laminaat altijd hout zit verwerkt en hout reageert nou eenmaal op vocht. In een pvc vloer zit geen hout, die kunnen dus tegen water. Toen hebben we zelfs besloten het op de badkamer te leggen. En nou hebben we echt het idee dat er een houten vloer in onze badkamer ligt. Ziet er heel gaaf uit. Ligt nu een jaar in onze hele huis en bevalt super.
   

  MvanV

  • #6
  Maar de kwaliteit van het hout en van de laklaag verschilt ontzettend.
  Je hebt laminaat wat een soort veredeld geperst papier is en je hebt knoerdhard laminaat van onder druk gelijmde hardhoutpulp.

  Goed bekijken voelen in de winkel doet veel. Bij heel goedkope voel je hoe zacht en papierachtig het is en zie je in de winkel soms al de slechte kwaliteit van de laklaag.
  Je moet zo'n plank eigenlijk even van alle kanten bekijken, hoe hard zijn onder en zijkanten.

  Ik ken laminaat waar je de lak met een schuurspons afveegt en ik heb laminaat thuis die we gewoon nat dweilen zonder problemen.

  Dat laatste is harder dan het PVC laminaat wat we ook hebben in een badkamer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu