Waar beginnen met vloer leggen?

Miez

  • #1
Ik wil straks de eiken vloer gaan leggen in mijn huis (zelf dus). Deze vloer is verwijderd tijdens een verbouwing omdat men voor de uitbouw niet meer dezelfde vloer kon krijgen. De vloerdelen liggen al een maand of 2 in mijn huiskamer, dus zijn redelijk ge-aclimatiseerd denk ik (wat een woord :shock: ...)

Maar waar te beginnen?? Zelf denk ik het beste tegen de binnenmuur aan, en dan naar buiten toe werken. Als ik bijvoorbeeld aan de buitenmuur begin, in het plaatje van links naar rechts, kom ik misschien niet uit in de hal. (Ik wil dus de planken doorleggen in de keuken en hal). Nadeel is dan wel dat ik aan twee kanten moet gaan werken wat betreft mes en groef??
De vloerdelen wil ik vast 'tacken' op de bestaande oude houten ondervloer. (met daartussen isolatiemat)

Of toch aan de buitenmuur beginnen (links op de schets?)
Naar mijn mening had ik dit twee dagen terug ook al gepost maar kan het nergens meer vinden....is misschien iets fout gegaan..
 

-stuffie-

  • #2
Je hoort links bovenin te beginnen, met de groef naar de muur toe. Ik zie niet waarom je niet zou "uitkomen" en ik snap ook niet wat je bedoelt met "twee kanten gaan werken". Je begint gewoon en legt alles door, tot je rechts onderin bent.
 

Fiesiekus

  • #3
Aan de buitenmuur beginnen. De laatste rij in keuken en gang moeten toch in lengterichting gezaagd worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu