W985 Miele Novotronic trommelkruis gescheurd

Johanmiele

 • #1
Mijn Miele W985 Novotronic wasmachine maakte op het hoogste toerental bij centrifugeren wat geluid. Ik dacht de lagers. Lagerset (120 euro)vervangen met keerringen. Wel een paar uur werk maar niet moeilijk. Machine moet wel helemaal uit elkaar. Na montage van het kruis met de lagers liep de trommel aan. Vreemd. Kruis er weer af en weer er op. Nog aanlopen. :(
Voor demontage liep er niets voelbaar aan.
Toch maar binnentrommel er uigehaald.
Het 3 armige kruis aan de trommel, waar de as aan vast zit, bleek op 1 plek gebroken te zijn. Nieuwe trommel kost 450 euro.
Gebruikte trommel gekocht voor 35 euro. Binnen trommel er uit gehaald en gemonteerd. De wasmachine werkt nu al weer een paar dagen prima. Helemaal stil. :mrgreen:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  :prima:
   

  Johanmiele

  • #3
  :wink:
  Nog even dit als aanvulling:
  Toen ik een nieuwe rubberpakking ging halen voor de trommelafdichting hoorde ik van de Miele specialist dat die pakking nooit vervangen wordt. Goed ontvetten en dun insmeren met siliconenkit. Heb ik gedaan, dicht goed af.
  Ik heb diverse zaken gebeld over dat gebroken trommelkruis. Komt nooit voor. Zou komen omdat er niet op 90 graden wordt gewassen. Daardoor bacteriegroei, oxydatie en dan breuk.
  Klinkt aannemelijk. Wij wassen hier eigenlijk alles op 40 graden.
  Zou 1 keer in de 2 weken op 90 graden wassen dit gedoe hebben kunnen voorkomen?

  Ter lering en vermaak even 2 ramptourismefoto's:

   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu