Vreemde kabel in huis (1973)

TB

  • #1
Sinds maart van dit jaar hebben wij een huis gekocht. Het huis is van '73. Nu bevindt zich in de woonkamer een kabel die ik niet kan thuis brengen. Ik weet niet waar deze naar toe leidt en waar deze vandaan komt. Kunnen jullie a.d.h.v de foto zien wat voor een kabel het zou kunnen zijn?

De aansluiting voor tv en internet komt in de woonkamer binnen, maar is aan de andere kant van de woonkamer. Daar kan het (volgens mij) niet van zijn.

Wie helpt mij?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Dat is telefoonkabel, maar dat kroonsteentje is raar.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat ziet eruit als een oud PTT / KPN aansluitpunt (ISRA) waarvan ze het aansluitblok hebben verwijderd. Zoals wij vroeger ook hadden voor PTT het verving door een modernere variant in de meterkast.

Wat heb je nu voor TV / Internet aansluiting? Ziggo? Glasvezel? ADSL op een andere nieuwere kabel?

Indien er i.p.v. deze aansluiting met zekerheid een nieuwer ISRA punt bestaat zou je alles kunnen afknippen en het gat dicht smeren. Maar haal de draden eerst even los en check of alles (telefoons) in huis blijft werken.

Zoniet, dan netjes isoleren (kroonsteentje is prima) en losse kabeltje weghalen. En zorgen dat het aansluitpunt te bereiken is indien iemand anders er ooit zou komen te wonen en het alsnog wil kunnen gebruiken. Bijv. netjes een plaatje er bovenop.
 

TB

  • #4
Bedankt voor jullie snelle reactie!!

Ik heb niet heel verstand van datgene wat je zegt.

Ik weet dat er (aan de voorkant van de woning) een signaal binnenkomt van Ziggo. Daar zit het modem op aangesloten en daar dus weer de vaste telefoon. Die telefoonaansluiting is dus zinloos denk ik.. Dan is optie twee dus de oplossing.

Ben ik eindelijk van die kabel midden in de kamer af:)
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik denk telefoon maar die kabels worden ook wel eens voor de thermostaat van de cv gebruikt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu