Vreemde geur bij vaatwasser

MimFlower

 • #1
Hallo, ik heb onlangs de vaatwasser in mijn huis in gebruik genomen. Het is een Whirlpool van Ikea. Ik woon er al een jaar maar gebruikte hem nog niet. Hij is al wat jaartjes oud maar ziet er goed onderhouden uit en werkt ook nog prima. Alleen nu ruik ik steeds een sterke kunststofgeur tijdens gebruik in het kastje ernaast waar de afvoerbuizen naar de sifon leiden. Ik vraag me af of dit komt doordat de machine een tijd niet gebruikt is of dat het een andere oorzaak heeft. En of het kwaad kan?
Wellicht weet iemand of dit bekend is.

Alvast dank voor het reageren!

Groetjes, Mim
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MimFlower

  • #2
  Het gaat om de vaatwasser Whirlpool DWF B00W, mocht dit eventueel van belang zijn.
   

  Sleutelmeneer

  • #3
  Het hele apparaat wordt warm en ik vermoed dat je gewoon de geur van warm apparaat en slang ruikt. Ik kan het nergens anders plaatsen eiglk. Ik denk dat je zonder hem uit te bouwen en te controleren helemaal op schroeiplekken o.i.d je moeilijk kan achterhalen wat het is en of het kwaad kan.
   

  Lampje45

  • #4
  Ik denk als een machine een tijd stil gestaan heeft en dus inwendige vuile plekjes heeft en je hem dan gaat gebruiken, dat er dan wel eens luchtjes van zouden kunnen komen. Ik zou als eerste eens een reinigingsprogramma draaien en bij stilstand een schaaltje azijn in de machine zetten. Dat absorbeert geurtjes en stank.
   

  MimFlower

  • #5
  Allebei bedankt voor het meedenken! Ik ga hem even goed reinigen, wie weet helpt het. Al lijkt de geur toch meer van de slangen te komen, uit het kastje ernaast.
   

  Lampje45

  • #6
  Die slangen kun vol rottende resten zitten, dus helemaal niet raar dat daar een luchtje uitkomt, als er weer actief gewassen gaat worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu