Vraag / tips legplan tegels toilet plus halletje

Isomis

  • #1
Wie heeft er legplan tips?
Wij willen onze toilet + hal laten betegelen, de tegel die we op het oog hebben is 60*60.
Nu zitten we met het volgende:

We willen graag dat de voegnaad tussen twee tegels mooi in het midden uitkomt van het hangtoilet (toiletruimte onder de trap tegen linkermuur, zie plattegrondje)
De toiletombouw is 98 cm, breed.
Dat betekent dat bij een voegnaad in het midden er aan elke kant ongeveer 49 cm over is tot de wanden.
De 60*60 tegel zal in de deuropening dus nog ruim 10 cm uitsteken voorbij de binnenkant toiletwand.
De wand is ongeveer 7 cm dik.

Optie 1: er komt dus een smal reepje van 3-4 cm tegel aan de andere kant van de wand, niet zo mooi! Zeker omdat dit in het zicht is vanaf de voordeur / ingang halletje.

Optie 2: de tegels die uitkomen in de deuropening afzagen, zodat er een voegnaad ontstaat in de deuropening. Zo heb je hele tegels langs de andere kant van de wand, maar wel een afgezaagde 50 cm diepe tegel midden in de deuropening. Dit was een idee van een tegelzetter die kwam voor offerte. Komt dit vaker voor?

Optie 3: het midden van een hele tegel in het midden van toiletombouw. Dan kom je bij de deuropening uit met ongeveer het midden van de tegel, dus ene halve tegel aan de andere kant. Maar als nadeel dat je dan uit 1 tegel moet zagen om een muur en kozijn heen... wat waarschijnlijk ook een los reepje gaat betekenen in de toiletruimte.

Wat is de beste optie?
Of... iemand nog andere ideeen?

Een grotere tegel zou nog kunnen maar niet heel wenselijk. Zeker omdat de hal maar 220 breed is, dus mega grote tegels oogt dan ook wat vreemd misschien.
Een drempel plaatsen willen we niet.

Wie heeft er tips?
Of wie heeft er foto's van optie 1 of optie 2 uit de praktijk?

Alvast bedankt

halletje en toilet.jpeg


toilet.jpeg
hal.jpeg


halletje en toilet.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Koop een milimeterblok. Teken de hal en de ruimte voor het toilet erop. Maak of knip uit een A4 een aantal tegels van jouw keuze en schuiven maar. Zelf zou ik beginnen met de naad van de tegels in het midden van de WCpot en als je vanuit de trap de tegels gaat zien ook een naad in het midden daarvan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu