Vraag over plastic folie in toiletruimte

Bembi

  • #1
Dag,

in mijn toiletruimte ga ik een gipsplafonnetje aanbrengen. Ik haalde het oude plafond weg, gemaakt van metalen lamelletjes uit begin jaren negentig.

Tegen de onderkant van de verdiepingsvloer zit plastic folie aangebracht. Vrij provisorisch, niet werkelijk dicht en volgens mij ook geen isolatiefolie.

11.jpg


Vraag: waartoe is deze folie hier aangebracht? Mijn idee is: het tegenhouden van stof en gruis dat anders door de lamelletjes zou kunnen vallen. Of is er een andere reden om in een onverwarmde toiletruimte folie aan te brengen?

De reden van mijn vraag is: moet ik de folie laten zitten of kan ik die weghalen? Het tweede heeft mijn voorkeur omdat ik de ruimte tussen nieuw plafond en verdiepingsvloer wil laten vullen met geluidsisolerende papierpulp. Het is dan beter als de folie weg is.

Dank en groet, Bembi
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Kon je door dit plafond heen kijken of was het helemaal dicht?
In het eerste geval werd er firetdoek of zwart plastic toegepast om inkijk te voorkomen.
 

Tegel

  • #3
Gaat het zo hard te keer op de wc, dat je geluids isolatie aan wilt gaan brengen??
Nog nooit van gehoord zelf.

Gewoon laten knetteren. :mrgreen:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Even, is jouw verdiepingsvloer ook de vloer van de zolder?
 

Bembi

  • #5
Hi,

dank voor alle reacties, ik kon nog niet eerder antwoorden.


geluidwering niet vanwege het geluid van binnen naar buiten :D , maar van buiten (lees buren) naar binnen. De ruimte achter de voorzetwand werkt als klankkast.

De vloer waar ik van onder tegenaan kijk is de verdiepingsvloer van de eerste etage, niet de zolder, wgb.

de verdiepingsvloer is dicht (houten planken met mes en groef), daaroverheen ligt vloerbedekking. Er zat een lamellenplafonnetje in de wc.

Moet ik de folie laten zitten of kan ik die weghalen? Het tweede heeft mijn voorkeur.

Dank hoor! Bembi
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je kan die folie weghalen. Het verschil in temperatuur aan de beide zijdes van de folie in nihil dus geen gevaar voor vocht.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
De zwarte folie is destijds waarschijnlijk aangebracht als goedkoop alternatief voor schaduwdoek. Hoeveel ruimte zat er tussen de lamellen onderling?
 

Bembi

  • #8
Dag wgb, dat was ook mijn idee. Er hoeft in principe geen temperatuursverschil te zijn: de toilet en de overloop zijn beide onverwarmd.

Walker, ik snap wat je bedoelt. Die zwarte randen lijken plastic folie op de wat wazige foto. Het zijn de strips waaraan de metalen lamellen bevestigd waren. De folie waar ik het over heb, is het half doorzichtige materiaal dat je kan zien.
De afstand tussen die lamellen was, zeg, 1 mm, dus er kan dan altijd gruis doorheen komen. Ik denk dat het is aangebracht om dat tegen te gaan.

Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu