Vraag over begane grondvloer/laminaat

Yossie

 • #1
Goedemiddag,

Ik zit even met een paar vragen,

Beneden op de begane grond vloer ligt nu een houtenvloer ( was 15 a 20jaar geleden 9mm dik, door vorige bewonders paar keer opgeschuurd nu nog 4 mm dik) met daar onder 10 mm spaanplaat, volledig verlijmd en het spaanplaat met heel veel schroeven / nagels bevestigd aan de houten vloer.

Mijn vraag is: ik heb een laminaat vloer aangeschaft ( van een goede fabrikant, 25 jaar garantie, geen bouwmarkt spul maar speciaalzaak)
Kan ik deze vloer op de bestaande houten vloer leggen met daaronder een alufoamlaag van 4 mm dik?? ( ik hoef zo maar alleen de kamerdeur 6 mm in te korten, de doorloophoogte wordt dan 2090 mm ongeveer)

Of ben ik genoodzaakt de hele vloer er uit te breken, wat beschadigingen gaat geven aan de houten delen op mijn balklaag, daarna weer nieuwe spaanplaatplaten bevestigen( dit is dan nodig ivm het hoogte verlies bij de deuren, deuren te kort).

Deze laatste optie zit ik niet echt op te wachten, 1,5 jaar geleden huis compleet gerenoveerd, eindelijk alles netjes, alleen die vloer waar ik nu van baal, maar ja hett was een kwestie van de centjes toen.

Letters zijn gratis op dit forum, u mag best "ik" typen in plaats van "k", mod
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Tsja......punt is dat je een vierde laag gaat aanbrengen (houten vloer, spaanplaat, huidige vloer; nu laminaat).

  Aan de andere kant als je nu een vlakke stabiele ondergrond hebt....ik zou niet weten waarom niet daarop aanbrengen. Een aan spaanplaat verlijmde vloer verwijderen ...is een complete disaster.
   

  Yossie

  • #3
  Ha,

  bedankt voor reactie,

  Ik ben zaterdag nog naar speciaalzaak geweest en de verkoper adviseerde ook om de nieuwe vloer ergewoon overheen te leggen.
  Hij zei; als je nu alles gaat slopen dan moet je starks alles weer opnieuw leggen ( spaanplaat) en de winst die je dan behaald heb is dat de ongeveer 5 mm dikke vloer vervallen is. Dus zijn advies was ook, geen bezwaar gewoon eroverheen leggen met daaronder alufoam
   

  renehi

  • #4
  Houten vloer nog vastschroeven aan de spaanplaat en/of de houtenondervloer? Misschien moeten de schroeven verzonken worden, hangt af van de hardheid van de bovenvloer. Mocht de lijm loslaten in looppaden dan heeft u daar geen last van over 25 jaar.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu