Vraag mbt isoleren houten verdiepingsvloer

Maniakje90

  • #1
Hallo,

Aanstaande vrijdag krijg ik de sleutels van mijn nieuwe woning. Betreft een jaren 70 woning met een houten verdiepingsvloer.
Nu wil ik de verdiepingsvloer (1e verdieping) isoleren met steenwol door de vloerplanken los te halen en tussen de balken steenwol te plaatsen. Onder de verdiepingsvloer zit de woonkamer/keuken en gang. Geen garage of koude ruimte.
Vervolgens wil ik een nieuwe vloer leggen met OSB platen en daarboven op komt nog een zwevende ondervloer + laminaat.

Mijn vraag is of ik nog dampwerende folie moet aanbrengen voordat ik de steenwol tussen de balken aanbreng. Dit ivm condens en dergelijke.

Hoor graag of iemand mij van advies kan voorzien. Ik lees veel over dampwerende folie bij begane grond of dak, maar dus niet of dit ook nodig is bij een verdiepingsvloer.

groetjes,

Maniakje
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tussen verwarmde ruimtes hoeft geen folie; door het geringe temperatuurverschil heb je immers geen risico op condensatie.

De enige reden waarom je in deze situatie een folie zou kunnen overwegen, is luchtdichtheid. Dat helpt wat tegen tochten en geeft extra geluidsisolatie. Maar aangezien je de vloer vervangt door OSB (met tong en groef?) zal dat wel meevallen. Dan zou ik alleen wat moeite steken in het dichtmaken van de kieren bij de aansluiting met de muren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu