Voorstrijk van tegels verwijderen

Ouderijn

  • #1
Ik wil een badkamer renoveren en om beter te begrijpen wat er voor werk aan vastzit ben ik onder andere wat wandtegels aan het weghalen. Daaronder kwam ik een betegelde wand tegen met de bekende 15x15 witte wandtegels. Tegel op tegel dus.
Is die blauwe kleur nou een voorstrijkmiddel of iets anders?
Op de blauwe laag zijn de nieuwe tegels vastgelijmd. Deze tegels krijg ik wel weg, maar de oude tegels wil ik wel behouden. Is het zinvol om de blauwe laag te verwijderen, of kan ik beter beide tegel-lagen verwijderen en opnieuw beginnen met 15x15 witte wandtegeltjes?

 

Ouderijn

  • #2
De vraag is al wat minder relevant: de onderste laag tegels hebben niet de juiste kleur. Bij een wat betere lichtinval bleken de tegels een beige kleur te hebben en dat betekent dat beide tegellagen er af moeten.
 

Bert pit

  • #3
Er zal een reden zijn waarom er overheen geregeld is. Als de eerste tegellaag bijvoorbeeld in cement is gezet, dan laat deze zich niet zo makkelijk verwijderen.

Bovendien moet na het verwijderen de cementwand gestuct worden om er een nieuwe tegel op te zetten.
 

Ouderijn

  • #4
Gelukkig niet: op een punt waar ik er wat beter bij kan tik ik de eerste tegellaag zo weg. Ik vermoed ook dat de vorige eigenaren zich de kosten van het verwijderen wilden besparen.
De moeilijkheid zit 'em eerder in het verwijderen van de bovenste laag want dat lijkt wel lijm. Maar goed, ik denk dat ik dat werkje aan de specialist overlaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu