Voorbereiding elektrische zonwering

TheaB

  • #1
Zoals de titel al vermeld wil ik in mijn nieuwbouwhuis een voorbereiding treffen voor de aansluiting van een elektrisch zonnenscherm boven mijn terras, type knikarmscherm. Aangezien ik nog totaal niet weet wat voor merk of uitvoering ben ik benieuwd of iemand mij kan vertellen hoe ik de voorbereiding het best aan kan pakken.
Zelf dacht ik om een inbouwdoos met afdekkapje te plaatsen zo hoog mogelijk tegen de gevel in de woonkamer. Zodat ik alleen maar een gat in de gevel hoef te boren als het zo ver is. Maar zit de aansluiting van de elektrische aandrijving aan de linker- of rechterkant....

Graag jullie meningen, tips en adviezen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is er een reden waarom je deze voorbereiding wil treffen voordat je de zonwering zelf hebt uitgezocht? Als je het voorbereidt en het komt toch net niet uit met je nieuwe scherm dan moet je het alsnog gaan aanpassen.
Dan heb je dubbel werk. Of moet het huis nog gebouwd worden?
 

TheaB

  • #3
De reden is dat ik zo veel mogelijk weg wil werken in de muren. Daarna komt de stucadoor om al mijn binnenmuren te stucen/sausklaar te maken. Voor de zonwering moeten we nog ff sparen. Zo'n nieuw huis kost al genoeg
 

Arie

  • #4
Bij een electrischrolluik kon ik de kant van de motor bij de bestelling kiezen dus dat zal bij zonwering ook wel zijn.
Als je al wel weet hoe hoog hij komt te hangen kun je ook alvast een kabel door de muur heen boren. Dan kun je binnen je muur glad laten stukken dan zit er geen doos aan de binnenkant,

succes,
 

Dingena

  • #5
Bij de meeste zonweringbedrijven zijn er seizoensaanbiedingen, hierbij kun je de bedieningskant niet kiezen. Maar als het net goed uitkomt dan is het mooi. De overige types die ze verkopen kun je de bedieningszijde wel kiezen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik zou een doos plaatsen ter hoogte van de schakelaar met daaraan 2 pijpen. 1 gelijk naar buiten en de 2e voor de voeding.
De kabel die aan de motor zit is over het algemeen lang genoeg om direct naar de schakelaar te kunnen (als die vlakbij je raam zit).
Bij mij thuis heb ik de bediening bij de deuropening van de woonkamer gemaakt en heb dus idd een doos geplaatst zoals jij zei.
 

Arie

  • #7
Ron heeft gelijk.
Ik ging ervanuit dat je de schakelaar ergens anders zou plaatsen.
maar op de hoogt van de schakelaar kun je niet naar buiten, tenminste ik ga ervanuit dat je niet op 2mtr hoog je schakelaar wil hebben.

succes,
 

TheaB

  • #8
Ron heeft het volgens mij bij het rechte eind.
Ik zal eens een paar leveranciers om info vragen m.b.t. de kant van de motor.

Bedankt voor jullie opmerkingen.
 

Kluske

  • #9
Hoi Thea, de bedienings zijde van je zonnescherm bepaal jij zelf, indien je het rechts wil krijg je het rechts en links dan krijg je het links. De voorbereiding zou je nu zeker moeten doen en zo als het als gezegd is met een buisje uit de muur waar later zo de kabel naar binnen wordt gebracht.

Kijk hoe hoog je het scherm wilt hebben aan de buiten kant en zet op de zelfde hoogte de buis uit de muur .Wanneer je het scherm laat plaatsen dekt het scherm het gat vanzelf af en zie van de buitenkant ook de snoeren niet meer.

Veel succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu