Volgorde werkzaamheden (wanneer stucen?)

Daan_k_r

  • #1
Dag allemaal,
We gaan een verbouwing tegemoet en ik kom er niet uit met de volgorde van de klussen.

Dit is wat er o.a. moet gebeuren inclusief tijdslijn:

- 5-7 april : een gipswandje tussen hal en woonkamer gaat eruit
- datum nog te bepalen : pvc vloer gaat eruit (doe ik zelf want ik kreeg die gelijmde stroken er heel makkelijk afgetrokken)
- 5-10 april: electra en waterleidingen en afvoer worden van de ene kant van de woonkamer naar de andere kant verplaatst via de kruipruimte ivm verplaatsen van de keuken
- 12-14 april: er wordt vloerverwarming ingefreesd, ook radiatoren worden verwijderd en de sleuven dichtgemaakt met tegellijm (in anhydriet dekvloer)
-19-24 april: gietvloer wordt gelegd

Ik wil toch de muren en plafond laten stucen. Want nu is er spachtelputz en ik wil het glad hebben.
Het gaat om in totaal 70m2 plafond en 100m2 muur ong.
Het zijn normale vierkante ruimtes (twee slaapkamers en 1 wand van de woonkamer, alle plafonds van deze ruimtes)

Nu mijn vragen:
Wanneer kan ik het stucen het beste laten doen???

En wanneer kan ik de pvc vloer het beste eruit halen?

Waar moet ik precies rekening mee houden?

Wordt de vloer erg vies van het stucen?Ivm de gietvloer die erin komt, wil ik de dekvloer zo schoon mogelijk houden. Dus laten stucen met de pvc vloer er nog in? Maar ik wil eig ook niet de dag voor de vloerverwarming erin wordt gefreesd de vloer eruit halen, omdat ik daar wel een paar dagen voor wil hebben (voor als het langer duurt dan gedacht en andere onvoorziene omstandigheden...)

misschien is het heel simpel, maar ik kom er niet helemaal uit.
Alvast bedankt!!!
 

Hharbers

  • #2
Ik zou zeggen , bel wanneer de stucadoor tijd heeft . meestal is dat de beperkende factor.

Je wilt stucwerk er in hebben nadat je breekwerkzaamheden aan je muur hebt afgerond maar voordat je gietvloer er in gaat.

Je wilt niet dat een stucadoor over je net aangelegde gietvloer banjert en met zijn trapjes en mortel kuipen aan het schuiven is
Als er wat klodders stuc op je dekvloer komen die krabben ze er wel weer af voordat de schraplaag er in gaat van gietvloer.

Ik denk dat ze trouwen helemaal geen gietvloer leggen op een vloer waarvan de sleuven net zijn dicht gesmeerd, dat moet eerst volledig uitgehard zijn
Je zult eerst aantal stookcycly afgerond moeten hebben zodat vloer niet meer gaat scheuren door uitzetten en krimpen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Die vloer dekt u ( beste voordat de definitieve afwerking erop komt) af met hardboard 4 mm plaatjes tegen elkaar en met stuclopertape de naden gedicht.
De stucadoor- althans die van mij wel- gaat u hiervoor heel dankbaar zijn, want hierover kan hij/zij genderneutraal tegenwoordig zonder enig probleem met een rolsteiger zonder de ondervloer te beschadigen overheen.
 

Daan_k_r

  • #4
Dank voor de reacties!
denk dat ik de oude pvc vloer dan erin laat als ze gaan stucen als bescherming voor de dekvloer?
ik heb het gietvloerbedrijf gebeld en omdat het om een bestaande vloer gaat is het 1x opstoken naar maximum temperatuur en weer laten afkoelen volgens hen voldoende.. de sleuven worden dichtgemaakt met tegellijm
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De planning ga je in ieder geval waarschijnlijk niet halen. Nu nog een goede stukadoor vinden die de gevraagde meters kan maken binnen twee a drie weken wordt heel lastig vrees ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu